Smarta konton som försvårar för bedragaren

Vi kan dessvärre konstatera att bedrägerierna ökar i vårt samhälle. Ett tillvägagångssätt som bedragarna använder sig av är att lura bankkunder att logga in i sin mobil- eller internetbank och föra över pengar till bedragarens konto.

Om du har en större summa pengar stående på ett vanligt bankkonto hos oss vill vi därför rekommendera dig några bättre och säkrare lösningar för ditt kapital. Här nedan ser du några av dem:

Fasträntekonto med 4,00 % ränta

Med vårt fasträntekonto kan du binda ditt kapital och räntan under en bestämd tid och du får då en av våra bästa räntor. Vid en bindningstid på 3 månader kan vi erbjuda en ränta på f n 4,00 % vilket är betydligt högre än ett vanligt bankkonto. Tack vare den fasta räntan får du veta direkt när du öppnar kontot hur hög avkastningen blir. Du kan placera hela eller delar av ditt kapital.

Spärra konton i internetbanken

Vi kan erbjuda att spärra ditt/dina bankkonton för uttag i internetbanken. Då kan du fortfarande se dina konton och ditt kapital men du kan inte flytta pengar från kontot. Även det kan vara en säkerhet för dig för att skydda dina pengar mot en eventuell bedragare. För att göra uttag från ditt spärrade konto kan du kontakta vårt Kundcenter eller skicka ett meddelande i internetbanken.

Gömda konton i internetbanken

På samma sätt som att spärra konton så kan vi erbjuda att göra dina bankkonton osynliga i internetbanken. De försvinner inte, de syns bara inte där och det vara ett sätt att skydda dina pengar mot en eventuell bedragare med ett säkrare konto. För att göra uttag från ditt gömda konto kan du kontakta vårt Kundcenter eller skicka ett meddelande i internetbanken.

Frågor och hjälp

Du är alltid välkommen att boka tid för rådgivning om du vill prata mer om olika sätt att placera dina pengar säkert. Ring då vårt Kundcenter på tel 0411-82 20 00.

Har du frågor eller är intresserad av våra tjänster är du välkommen att ringa oss på tel 0411-82 20 00 eller skicka ett meddelande i mobil- eller internetbanken, så hjälper vi dig.