Chris standing up holding his daughter Elva

Betala som det passar dig

Välj den betalningstjänst som passar dig. Sparbanken Syd erbjuder en rad olika betalningstjänster för att du alltid ska kunna välja det som passar dig och situationen bäst.

Betaltjänster

Vi erbjuder en mängd olika tjänster för betalningar. De vanligaste tjänsterna är:

E-faktura och girobetalning är några fler som du kan läsa mer om här nedan.

Sparar både tid och miljö

Med E-faktura får du dina räkningar direkt i internetbanken och slipper pappershantering och aviavgift. Det är ett smidigt sätt att ta emot fakturor med redan ifyllda betalningsuppgifter och dessutom är det snällt mot miljön.

Du slipper att mata in exempelvis OCR-nummer, belopp och förfallodag – dessa uppgifter är redan ifyllda. Du behöver bara kontrollera uppgifterna och signera räkningen för betalning. E-faktura gör det enklare för dig att ha kontroll genom att alla detaljer finns tillgänglig i Internetbanken i 18 månader.

Du anmäler dig till tjänsten E-faktura i internetbanken. Där finns också en förteckning över de företag som kan skicka E-faktura.

Autogiro

Med Autogiro betalas dina räkningar alltid på rätt dag. Pengarna överförs automatiskt från ditt bankkonto till betalningsmottagarens konto på förfallodagen - varken tidigare eller senare. Det enda du behöver göra är att se till att det finns tillräckligt med pengar på kontot. Återkommande räkningar, som hyra, teleräkning, tv-licens och försäkringar, är lämpliga att betala via autogiro. Att betala med Autogiro är kostnadsfritt. Logga in och anslut dig i internetbanken.

Sparbanksgiro

Tjänsten är stängd för nyteckning.
Sparbanksgiro är ett alternativ till internetbanken. När du ansluter dig till Sparbanksgiro får du ett betalorderhäfte och kuvert med dina förtryckta personuppgifter. Fyll i din betalorder och stoppa den i ett kuvert. Det tar normalt två till tre dagar från det att du postat kuvertet tills betalningsmottagaren har pengarna på sitt konto.

Ta ut kontanter i hela världen

Med våra bankkort och Visa Betal- & Kreditkort kan du ta ut kontanter i uttagsautomater både här hemma och ute i världen. 

Maxbeloppet är för uttag är 15 000 kr per vecka.
I utlandet kan andra belopp gälla.

Pris
Uttag med bankkort i bankomater samt uttagsautomater i Sverige Gratis
Uttag med bankkort av Euro i EMU-land Gratis
Övriga uttag med bankkort utomlands min 35 kr
Kontantuttag med Sparbanken Syds Visa Betal- & Kreditkort i Sverige och utomlands 3% min 35 kr/uttag
Kontantuttag med Visa Business Card i Sverige och utomlands 3% min 35 kr/uttag

Som kund i Sparbanken Syd kan du ta ut och sätta in kontanter på vissa av våra bankkontor, men eftersom kontanthanteringen idag är relativt reglerad så ber vi dig att ögna igenom nedan information för ökad förståelse av komplexiteten som råder och vad som gäller för hanteringen.

Att ta ut och sätta in pengar – vad kan jag göra?

Kontantuttag i uttagsautomat
Det enklaste sättet att ta ut pengar är att använda uttagsautomater. I dem kan du ta ut 15 000 kronor per vecka som max. Du hittar närmaste automat på Bankomats webbplats eller i deras app som du enkelt kan ladda ner till din telefon.

Uttag av kontanter på bankkontor
Vill du som privatkund ta ut mer än 10 000 kronor i kontanter behöver du kontakta ditt bankkontor minst en vecka i förväg. Det är av säkerhetsskäl som vi inte har möjlighet att ha stora summor på kontoren. Här ser du vilka av våra bankkontor som hanterar kontanter.

Insättning av kontanter på bankkontor
Vid alla kontantinsättningar måste vi notera namn och personuppgifter på den som ska sätta in pengar, viktigt är därför att du tar med dig en ID-handling. Enligt Lag (2017:630) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism måste vi på banken dessutom ha en bakgrund till transaktionen och därför är det lämpligt att du tar med dig relevant dokumentation, som till exempel ett kvitto på något som du har sålt. Observera att ett uttagskvitto från bank eller bankomat är inte alltid tillräckligt som underlag för att få sätta in kontanter. Du hittar alla våra kontor här och på respektive kontor står det om de hanterar kontanter.

Alternativ till kontant betalning
Vi erbjuder olika betalningslösningar för både privatpersoner och företag. Prata med oss så hjälper vi gärna till att hitta ett sätt som passar för dig. Läs mer om våra betalningslösningar för privatpersoner. Läs mer om våra betalningslösningar för företagskunder.