Chris standing up holding his daughter Elva

Jobba hos oss

Redo för en ny dimension? Välkommen till Sparbanken Syd! Vi erbjuder intressanta och utmanande positioner i Sveriges enda självständiga sparbank.

Jobba hos oss

Är du en del av Sparbanken Syd är du också en del av vår utveckling. Du blir involverad och får påverka din egen utveckling och inriktning och självklart är du även viktig i att stötta utvecklingen i din grupp och för banken som helhet. Alla i Sparbanken Syd har en möjlighet att påverka genom att ge input, lyfta idéer eller att ibland vara med i forum eller projekt för nya produkter eller arbetssätt.

Stolthet för vår bank

Hos oss är engagerade och kompetenta medarbetare nyckeln till framgång. Vår vision är Framtidens sparbank med nöjda kunder och stolta medarbetare och vi jobbar hela tiden för att alla medarbetare ska känna stolthet för vår bank och det vi bidrar med till våra kunder och i vårt samhälle. Våra värderingar Engagemang, Förtroende och Kundfokus är också det som vi lever upp till och som vi vill att våra kunder ser hos oss.

Utveckla och utvecklas

Även om vi har snart 200 år av verksamhet är den fortsatta utvecklingen av vår bank hela tiden pågående för att vara framtidens sparbank. Om du jobbar i Sparbanken Syd får du hela tiden möjlighet att utvecklas. Utveckling krävs i alla roller i banken för att kunna möta våra kunders förväntningar samt branschens krav på kunskap och kompetens. I Sparbanken Syd kan du lära av kollegor, ta del av utbildningar och lära nytt genom att ha olika roller i banken. Vi möjliggör så långt det går interna tillsättningar så att du som medarbetare kan få nya utmaningar i annan roll.

Hållbarhet är viktigt

Som en självständig sparbank har vi inga aktieägare som kräver utdelningar. I stället går vårt överskott tillbaka till samhället omkring oss via vår Stiftelse för hållbar tillväxt. Detta är grunden i att vara en hållbar sparbank. Hållbarhet är också en del av allt vi gör och för oss som medarbetare kan det t ex handla om att göra hållbara val av leverantörer eller produkter eller att vara aktiv som hållbarhetsambassadör. Vi arbetar även kontinuerligt med att ha hållbara medarbetare där vi på olika sätt jobbar förebyggande för en god hälsa och arbetsmiljö och att vi har roligt tillsammans.

Arbeta på plats eller på distans

Sparbanken Syd har kontor på nio olika platser i Skåne. För medarbetare som arbetar med kundrelationer så är utgångspunkten för arbetet ett av de nio kontoren där vi jobbar så nära kunden som möjligt, och kunden kan välja att träffas fysiskt på kontor eller i ett digitalt rådgivningsmöte.

Vårt huvudkontor är i Ystad och våra centrala enheter och tjänster så som Kredit, Ekonomi, Kommunikation & Marknad, HR, IT, Risk och Compliance är placerade på vårt huvudkontor. Beroende på behovet i det ansvar och de arbetsuppgifter som du har så finns möjligheten att arbeta från något av våra andra kontor eller hemifrån.

Möt några kollegor

Är du nyfiken på att veta mer om vad det innebär att arbeta hos oss på Sparbanken Syd? Läs mer vad några av våra kollegor berättar om deras arbete och varför de har valt att arbeta här. Möt några kollegor här

I detta radioavsnitt får du höra Jessica Malm, HR-chef och Johannes Johansson, ekonom.  Johannes ger sin syn på hans karriärmöjligheter inom bankens organisation och Jessica berättar mer om hur banken arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare. Lyssna här

Låter detta som en arbetsplats du vill vara en del av?

Utöver de vakanser som vi delar på hemsidan och i våra sociala kanaler vill vi alltid komma i kontakt med personer som vill vara en del av den fortsatta utvecklingen av vår bank. Här kan du se lediga tjänster och lämna en intresseanmälan.

Frågor

För frågor vänligen kontakta Emelie på HR på 0411-82 22 08, e-post: hr@sparbankensyd.se (för ansökningar ber vi dig att klicka på knapparna ovan eftersom vi annars inte kan behålla dina personuppgifter).

 

 

Principer för behandling av arbetssökandes personuppgifter
För oss är det viktigt att din personliga integritet skyddas på ett korrekt sätt och i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning. I detta dokument kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter när du söker en anställning i Sparbanken Syd. Syftet är att ge tydlig information om bankens personuppgiftsbehandling i samband med rekryteringsprocessen.

Process för visselblåsning
Banken har en process för visselblåsning för att risker och missförhållanden i vår verksamhet ska upptäckas och åtgärdas så fort som möjligt. Processen innebär i korthet att personer som är verksamma i banken har möjlighet att rapportera allvarliga oegentligheter med hjälp av blankett för visselblåsning. Blanketten skickas till bankens Compliance-funktion, som ansvarar för att genomföra en utredning i anledning av mottagen rapport. Det finns också möjlighet att vända sig till behöriga myndigheter för att göra en anmälan av överträdelser eller misstanke om brott.