Chris standing up holding his daughter Elva

Inspirera och föreläsa

Juniorakademin vill stärka ungdomars kunskap om deras egen vardagsekonomi genom inspirerande och interaktiva föreläsningar.

Boka en föreläsning för ungdomar

Vårt koncept Juniorakademin har som mål att stärka ungdomars kunskap om deras egen vardagsekonomi – hur man kan tänka och agera för att få koll på sin privatekonomi. Att visa hur intressant det är och hur roligt det kan bli när de fattar hur stor skillnad de själva kan göra. Även vad man behöver tänka på för att skydda sig själv och sin privatekonomi mot olika bedrägerier.

Genom inspirerande och interaktiv föreläsning lyfter vi kunskapsnivån tillsammans. Det är i tonåren som många börjar ta ett större ansvar för sina egna pengar och då är det viktigt att få koll på sin ekonomi.

Vi erbjuder två olika föreläsningar:

  • en inom privatekonomi och
  • en hur man skyddar sig mot bedrägerier.

Vi riktar oss till unga medlemmar i sponsrade föreningar (ca 14-16 år) och deras målsmän, skolklasser och övriga intressenter. Föreläsningarna tar ca 60-120 min.

Vi på Sparbanken Syd brinner för att lära ut och sprida information om ekonomi. Att ha kunskap och kontroll över den egna vardagsekonomin, liksom att känna trygghet i förståelsen om hur olika delar påverkar varandra, är det vi kallar för att ha en god ekonomihälsa. Har du det skapas en mer positiv känsla när du tänker på din ekonomi och det blir då enklare att vara engagerad i att göra kloka och hållbara val på både kort och lång sikt.

Att dagens privatekonomi handlar om så mycket mer än bara pengar och siffror är många av oss genom erfarenhet medvetna om. Man behöver tid och struktur för att planera och göra medvetna val kopplat till behov och önskemål i vardagen. Vi vet att många tycker att detta är lite klurigt, och hur ska man då kunna hjälpa sina barn och ungdomar att få en bra start för den egna ekonomin?

Vill du boka en föreläsning eller har frågor om Juniorakademin?

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Skicka ett mejl till: juniorakademin@remove-this.sparbankensyd.remove-this.se

Vardagsekonomi kan vara både spännande och roligt!