Chris standing up holding his daughter Elva

En strålande idé

Visste du att en timmes solljus på jorden motsvarar hela planetens energibehov under ett år?

Solcellslån

En fortsatt strålande idé!

Allt fler inser fördelarna med att använda naturens krafter för att alstra energi och att installera solceller växer i popularitet. Det är inte svårt att förstå varför då priset på solceller har sjunkit medan tekniken har förbättrats. Efterfrågan är nu så stor att tillgångarna inte riktigt räcker till varför det kan vara långa leveranstider på materialet. Men den som väntar på något gott… Investeringen i solceller till ditt hem kan du få hjälp med genom vårt solcellslån - det gör det enklare för dig att komma ett steg närmare att bli din egen solelsproducent.

Smart investering - pengar på taket

Att hitta hållbara alternativ för vår energiförsörjning, som motvikt till fossil energi,  känns angeläget att bidra till, därför är vi stolta över att erbjuda vårt solcellslån för investeringar av det här slaget. Dessutom ser vi hur våra kunders kostnader för elförbrukningen sjunker och tillsammans med att vi kan erbjuda en fördelaktig ränta för vårt solcellslån kan den totala kostnaden bli lägre än tidigare. Att solcellerna är en investering i ditt hus, som kan öka värdet av det och ge mer tillbaka vid en försäljning, är ytterligare en fördel.

Välkommen att kontakta vårt Kundcenter om du vill veta mer. Du når dem enklast på: info@sparbankensyd.se

Vårt solcellslån är rätt lån för dig om du:
 • vill investera i solceller.
 • behöver ett lån utan säkerhet.
 • accepterar en rörlig ränta på 6,99 %*
 • klarar en maximal löptid på 10 år.
 • behöver låna upp till 250 000 kr.
 • är ok med att en sedvanlig kreditprövning görs.

Grön teknik är i det här sammanhanget ett samlingsbegrepp för teknik som gynnar klimatet. Om du ska installera grön teknik kan du få skattereduktion för kostnaden för arbete och material. Det fungerar på liknande sätt som med rot och rut, men är en egen skattereduktion. Det fungerar enligt fakturamodellen vilket innebär att du kan göra avdraget på en gång vid köptillfället. På så sätt slipper du ansöka om eventuellt investeringsstöd retroaktivt.

Skattereduktion för grön teknik ges för:

 • Installation av nätanslutet solcellssystem.
  Skattereduktion ges med 15 procent av kostnaden för arbete och material.
   
 • Installation av system för lagring av egenproducerad elenergi.
  Skattereduktion ges med 50 procent av kostnaden för arbete och material.
   
 • Installation av laddningspunkt till elfordon.
  Skattereduktion ges med 50 procent av kostnaden för arbete och material.

Läs mer om skattereduktion för grön teknik hos Skatteverket

Täta Tak Energi är en av flera leverantörer av solpaneler och solceller och vill du som Sparbanken Syd kund använda leverantören Täta Tak Energi får du 5000 kr i rabatt. Läs mer här

Täta Tak Energi erbjuder nyckelfärdiga helhetslösningar av solceller, batterilagring och laddboxar. Med ledorden kvalité, kunskap, engagemang samt med ledstjärnan ”vi bryr oss” är målet att kunden ska vara trygg genom hela processen. För att säkerställa detta har Täta Tak Energi över 20 års branscherfarenhet av tak. De gör platsbesök hos varje kund för att säkerställa mått och lösning anpassat för kunden och fastigheten. Täta Tak Energi erbjuder säkra och godkända installationer av kvalitetsprodukter med trygga garantier. De tar hand om hela processen från projektering till färdig och driftsatt installation. Givetvis innehar samtliga installatörer och montörer godkända certifieringar för att utföra arbetet på ett säkert och godkänt tillvägagångssätt. Självklart är de registrerade hos Elsäkerhetsverket. Välkomna!

Låt Tobias guida dig
Tobias är en av Täta Tak Energis solcellsexperter. Han hjälper dig att besvara frågor kring solceller och tak.
Kontakta Tobias Radomski tobias@remove-this.tatatak.remove-this.se eller på mobil 0708-570747 eller 020-21 05 35.

Täta Tak Energi

Solceller, även kallat solpaneler, är ett samlingsbegrepp för olika produkter som fångar upp solens energi. Uttrycket används för de flesta produkter som tillverkar allt från el till varmvatten och varmluft.

Solceller eller solpaneler absorberar solens energi. Men solceller producerar du el till ditt hem som gynnar både din ekonomihälsa samt miljön. Solcellerna tillsammans med en växelriktare gör det möjligt att omvandla den ström som produceras till användbar el som annars köps in från elnätet. På så vis kan man både använda den egenproducerade elen i hemmet men också skicka ut den el som inte behövs på elnätet och få betalt för den.

 • Solelportalen - en vägledning om solceller. Läs mer hos Energimyndigheten www.solelportalen.se
 • För att göra en kalkyl och välja solcellsinstallatör kan du kika på Solcellskollen. www.solcellskollen.se
 • Få hjälp att ta fram en komplett investeringskalkyl för solceller och jämför solcellsofferter på hemsol.se
* Hur vi har räknat

Som exempel för ett lån på 100 000 kr upplagt med rak amortering och en återbetalningstid på fem år, uppläggningsavgift 300 kr och med exempelräntan 6,99 % blir det totala beloppet att betala 118 626 kr och den effektiva räntan 7,52 %. Återbetalningsbeloppet är i snitt 1 977 kr/mån och antalet betalningar är 60 stycken. Årsränta per 2023-10-26. Sparbanken Syd har en individuell räntesättning och en sedvanlig kreditprövning görs alltid.

Täta Tak Energi erbjuder 5 000 kr  i rabatt för Sparbanken Syds kunder.