Published:

Vi söker privatrådgivare i Ystad

Vill du bli en del av vårt framgångsrika team? Sparbanken Syd blev utsedda till Årets Karriärföretag 2024!

Published:

Karriärföretag - för andra året

För 13:e året i rad har 2024 års Karriärföretag och Sveriges attraktivaste arbetsgivare utsetts. Vi är väldigt glada och stolta över att Sparbanken Syd har blivit utsedd till ett av Årets Karriärföretag, och det för andra året i rad!

Published:

Julen är nu invigd!

Tillsammans med Ystad i centrum invigde vi julen i Ystad, som startade med att årskurs 4 på Backaskolen fick åka Lilla tåget till torget för att sätta upp sina juldekorationer i granen.

Published:

Granen är klädd

Granen på Stortorget i Ystad har traditionsenligt klätts med bidrag från Sparbanken Syd. I år var det Backaskolan årskurs 4 som fick sätta upp sitt egentillverkade julpynt. Att klä stadens julgran är en lång tradition och det är alltid en klass i årskurs fyra i Ystad som får…

Published:

Gott liv fick hållbarhetspris

För elfte året i rad delade Ystads kommun ut ett hållbarhetspris som syftar till att uppmuntra och stödja nyskapande och kreativa hållbara insatser. Stolta vinnare i år är välgörenhetsprojektet Gott Liv, som startades av Sparbanken Syd och Ystad Saltsjöbad, och som syftar till…

Published:

Är din ekonomi en börda?

Folkhälsomyndighetens forskning visar ett tydligt samband mellan ekonomi och psykisk hälsa. Vår senaste undersökning visar att 35% av kvinnorna, jämfört med 23% av männen, säger att deras ekonomi påverkar deras hälsa negativt.

Published:

Sparbanken Syds kulturpris 2023

Vid Kulturfesten i Ystad fick Gösta Werner Sällskapet ta emot Sparbanken Syds kulturpris 2023. Prisutdelare var Kjell Ulmfeldt och Lena Malmquist från styrelsen i Sparbanken Syds stiftelse.

Published:

Hållbart tänkande sedan 1827

För oss på Sparbanken Syd handlar det mesta om hållbarhet och så har det varit sedan starten för snart 200 år sedan. Hållbar privatekonomi för våra kunder, ett hållbart kretslopp där banken betalar tillbaka till lokalsamhället, kunskapsspridning som bidrar till ett hållbart…

Published:

Sustainalink

I nästa vecka hålls den första träffen av två på vårt kontor i Kristianstad, i Sustainalinks utmaning ”Challenge: Sustainable Development Goals in Action” där Sparbanken Syds stiftelse är möjliggörare!

Published:

Humlamaden tar priset!

Sparbanken Syds årliga EkonomihälsaPris tilldelas i år Humlamaden utanför Veberöd för deras värdefulla insatser, för att med hjälp av natur och djur förebygga och behandla de som är utsatta för stress- och ångestproblematik.