Published:

Ett vinsttänk som gör alla till vinnare

De första sparbankerna var en revolutionerande nyhet då de inte bara vände sig till vanligt folk utan de skulle även ha en stark, lokal förankring och verka för lokalsamhällets bästa. Därför valde man bort utomstående ägare med vinstintresse och lät överskottet gå tillbaka till…

Published:

Bedragare i farten!

Flera kunder har blivit utsatta för bedragare den senaste tiden där de lurats att logga in med sitt BankID och/eller medverkat till överöringar av pengar, och på så sätt blivit bestulna på pengar.

Published:

Stressad över ekonomin?

Du är inte ensam. I en nyligen släppt rapport upplever var fjärde svensk ekonomisk stress. För att hantera detta kan det vara bra att börja kartlägga dina inkomster och utgifter. Genom att skapa en budget och sätta upp realistiska sparmål kan du öka tryggheten kring din ekonomi.

Published:

Bra idéer håller länge

I det tidiga 1800-talets bondesamhälle var det många som inte hade det så gott ställt. Regeringen uppmanade därför socknar och härader att starta sparbanker.

Published:

Vi söker kundcentermedarbetare

Gillar du problemlösning, är ansvarsfull, noggrann och har ett stort kundfokus? Då kan vi ha jobbet för dig! Vi på Sparbanken Syd söker nu en kundcentermedarbetare till vårt huvudkontor i Ystad.

Published:

Backåkra Summit på FN-dagen

På samma plats där FN:s säkerhetsråd träffades 2018, på Dag Hammarskjölds gård Backåkra, möts företagsledare inom näringslivets olika sektorer för att diskutera affärsmässig hållbar utveckling. Ett event som genomfördes första gången år 2021 och som vi kallar Backåkra Summit.…

Published:

Hej Torkild Sköld

berätta vem är du och vad jobbar du med? - Jag är egen företagare och föreläser runt om i Norden om personligt ledarskap och motivation. Det går bra och jag drar stor publik, land och rike runt. Med hjälp av banken startade jag ett företagskoncept och har jobbat med det i 10 år…

Published:

Vi söker projekt- och processledare

Nu söker vi en passionerad projekt- och processledare inom Låna! Hos oss spelar du en nyckelroll i att driva framgång för banken genom att leda och förvalta våra projekt och processer inom lånaområdet.

Published:

Sparbanken Syds Klimatrapport

Som sparbank och finansiell aktör har vi möjlighet att påverka hållbarhetsområdet i vår region genom beslut kring kreditgivning, återinvestering av överskottet via vår stiftelse, liksom hur vi agerar som arbetsgivare.

Published:

Har du ränta på ditt sparande?

Enligt en nationell undersökning får hela 47% av svenskarna ränta på sitt sparande. Att hitta sparalternativ som ger avkastning är en bra investering i din privatekonomi. Med regelbundet sparande och ränta-på-ränta-effekten kan du bygga upp en ordentlig buffert.