Chris standing up holding his daughter Elva

Spara varje månad

Ett regelbundet sparande gör skillnad. Oavsett om du sparar för att ha en buffert, en upplevelse eller din pension så är månadssparande ett bra alternativ.

Kom igång med ditt sparande

Månadssparande är ett bra sätt att komma igång med ett regelbundet sparande. Du bestämmer ett belopp som dras automatiskt från ditt konto varje månad och du behöver inte tänka på det eller komma ihåg det själv. Enklare kan det inte bli. Även små belopp kan göra stor skillnad för dig i längden och det är aldrig för sent att börja. Att ha en sparad slant är en trygghet för dig och blir som en försäkring om något skulle hända i framtiden.

Oavsett om du sparar för att ha en buffert, till en resa eller din pension så är månadssparande ett bra alternativ för ett regelbundet sparande. 

Spara klimatsmart 

Om du vill leva mer hållbart kan du samtidigt frigöra en del pengar. Pengar som du sedan kan använda till ett sparande. Om du sänker temperaturen inomhus med en ynka grad så sparar du både pengar och miljö. För varje grad du höjer temperaturen så innebär det i genomsnitt 5 % ökad kostnad och energiförbrukning. Dessutom gör ett svalare klimat oss piggare. Du kan också låna sportgrejor istället för att köpa nya och trendiga och vackra secondhandkläder kan du hitta både på internet och i butik. Se fler hållbara spartips här.

Hållbara fonder

Som hållbar sparbank erbjuder vi så klart hållbara fonder som värnar om miljön och samhället. Som privatperson kan du se över vilka bolag du har investerat i och välja hållbar tillväxt för dina pengar. Du kan kolla hur pass hållbara dina fonder är i Hållbarhetsprofilen som finns hos Swesif, Sveriges forum för hållbara investeringar.

Vårt fondutbud

Se alla våra fonder här.

Behöver du hjälp?

Vill du inte leta själv kan du prata med oss så kan vi hjälpa till att hitta en lösning som passar dig bäst. Alla våra rådgivare är utbildade inom hållbara investeringar så du är i trygga händer.

Små val gör stor skillnad

Över 80 % av alla svenskar har någon form av eget fondsparande. Sedan tillkommer även, för genomsnittsspararen, 173 400 kr i PPM-systemet. Nio av tio anställda har dessutom via sin anställning en tjänstepension som betalas in av arbetsgivaren. För många kommer bara detta kapital att uppgå till miljonbelopp innan det är dags för pension. Pengar som om de placeras hållbart kan göra en enorm skillnad för klimatarbetet och vårt jordklot. Läs mer här

Räkna på ditt sparande

Med vår sparkalkylator kan du enkelt se hur mycket du behöver spara i månaden för att nå ditt uppsatta mål. Den ger dig samtidigt en tydlig illustration över hur ditt sparande påverkas av både förväntad avkastning och årliga fondavgifter. Med placeringshjälpen kan du få inspiration kring sparande och undersöka hur länge du ska spara och vilken risk du är beredd att ta. Här får du enkel och snabb guidning kring hur du kan tänka när du ska placera dina pengar. Vårt enkla sparförslag gör det enkelt för dig att komma igång med ditt sparande.