Med anledning av Coronaviruset får vi många frågor just nu. Läs mer här.

Vi prisar god ekonomihälsa

På Ekonomihälsadagen den 5 november presenteras vinnaren av Ekonomihälsapriset 2020, för att ha bidragit till god ekonomihälsa i Skåne.

Välkommen till Ekonomihälsadagen

När: 5 november 2020. Vi öppnar dörrarna kl. 16.00, eventet startar kl. 16.30. Vi avslutar med live musik, mat och mingel från ca kl. 18.30
Var: På Studio, sal Mega våning 2, Nordenskiöldsgatan 24, Malmö

Anmäl dig direkt! Vi har ett begränsat antal platser (50 st) för att hålla bra avstånd. Eventet är kostnadsfritt. Vill du ta del av kvällen och föredrar att vara delaktig hemifrån din egen soffa? Lugn, anmäl dig till vårt digitala direktsända event!

Kvällens program
  • Under kvällen kommer vi att dela ut vårt nyinstiftade Ekonomihälsapris på 100.000 kr. Årets tema är kvinnors ekonomihälsa. Priset delas ut till en person/organisation i Skåne som har bidragit till att stärka kvinnors ekonomihälsa.
  • Tycker du att det är knepigt med privatekonomi? Vi kommer att få höra Anna Brännhult från Ekonomiguiden som ger smarta tips för din privatekonomi. Allt du behöver för att kunna göra en förändring i ditt liv och få motivation till att hitta just din väg till ökat privatekonomiskt självförtroende och därav en bättre ekonomihälsa.
  • Kan det vara enkelt och billigt att investera i lösningen på klimatkrisen? En intressant fråga som Magnus Alfredsson från Proethos fond kommer att diskutera och ge tips hur du kan tänka med ditt sparande.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att undvika att sprida COVID-19 och kommer vara i en väl tilltagen lokal med gott om utrymme, men på grund av rådande omständigheter kan det bli förändringar i upplägg och schema. Stanna hemma om du känner av minsta symptom. Vi kommer att fotografera under eventet. Enligt GDPR ber vi dig höra av dig om du inte vill vara med på bild.

Sparbanken Syds Ekonomihälsapris 2020

Drygt var fjärde svensk känner oro och ångest när de tänker på sin privatekonomi. Så ska det inte vara! Därför instiftar vi i år Ekonomihälsapriset, som syftar till att årligen prisa en person, organisation, företag, projekt, initiativ eller förening som bidragit till en bättre ekonomihälsa för privatpersoner i Skåneregionen. Prissumman ligger på 100 000 kronor och fram till den 18 oktober kan du nominera någon som du tycker bör vinna det första Ekonomihälsapriset någonsin.

Men vad är då ekonomihälsa?

Jo, vi på Sparbanken Syd menar att en god ekonomihälsa är ett förhållningssätt till ekonomi som är bra för både plånboken och planeten. För dig som individ innebär det:

  • Att ha kunskap, kontroll och förståelse för privatekonomi.
  • Att ha en bra och positiv känsla kopplat till sin ekonomi.
  • Att förstå hur man kan påverka sitt personliga klimatavtryck genom sin ekonomi.

Har du en god ekonomihälsa får du en mer positiv känsla när du tänker på din ekonomi och kan göra hållbara val för dig själv och miljön. Vi arbetar dagligen för en ökad ekonomihälsa i Skåne och ser det som en självklarhet att uppmuntra och hylla lokala initiativ som också bidrar till det. Som sparbank tar vi ansvar för att sprida kunskap och erbjuda verktyg för att göra vägen mot en god ekonomi enklare och roligare.

Årets tema - kvinnors ekonomihälsa

I år är temat kvinnors ekonomihälsa: enligt vår undersökning tillsammans med KantarSifo kan vi se att fler kvinnor än män känner oro för sin privatekonomi. Det vill vi gärna belysa, och vi vill jobba för att kvinnor ska säkra sin privatekonomi och stärka sin ekonomiska egenmakt, därför har vi i år valt att fokusera på initiativ som bidrar till kvinnors ekonomihälsa.

Vilka kan tävla och hur går det till?

Privatpersoner, organisationer, företag, projekt, initiativ eller föreningar kan nomineras så länge de är verksamma i Skåne samt bidragit till kvinnors ekonomihälsa i regionen. Det är tillåtet att nominera sig själv. Nomineringssidan är nu stängd och juryn överväger och priset kommer att delas ut under Ekonomihälsadagen den 5 november på Studio i Malmö.

Pristagaren är en privatperson, organisation, företag, projekt, initiativ eller förening

Pristagaren har tydligt bidragit till kunskapsspridning, inspiration eller beteendeförändring kopplat till ekonomihälsa enligt Sparbanken Syds definitioner.

Pristagaren är verksam i Skåneregionen.

Året tema är kvinnors ekonomihälsa.

 

Pristagaren kommer erhålla en summa på 100 000 kr. Priset kommer att delas ut på Ekonomihälsadagen som Sparbanken Syd anordnar på Studio i Malmö 5 november. Priset är personligt och delas ut med förhoppning om att medlen används i den verksamhet eller det initiativ som prisas.

Juryn består av:

Henrietta Hansson - VD Sparbanken Syd

Emma Lefdal - Kommunikationschef Sparbanken Syd

Magnus Alfredsson – Proethos fond

Juryns beslut kan ej överklagas.