Chris standing up holding his daughter Elva

Spara enkelt och hållbart

När du snabbt och enkelt vill komma igång med ett sparande och inte vill lägga alla äggen i samma korg.

Enkla och hållbara sparförslaget

Det enkla och hållbara sparförslaget är ett bra verktyg för dig som enkelt vill komma igång med ett månadssparande eller placera ett mindre belopp sparkapital. Kontakta oss för att boka en tid för rådgivning så ser vi över dina förutsättningar och behov så att du får en lösning som passar just dig.

För mer vägledning kring sparande och fonder använd gärna placeringshjälpen och stora sparkalkylatorn.

Kontosparande

Med ett vanligt sparkonto har du alltid tillgång till dina pengar och därmed en snabbt tillgänglig buffert. För dig som kan avvara pengarna en längre tid finns möjligheten att binda sparpengarna på fasträntekonto och därigenom få lite högre ränta.

Fonder

I en fond förvaltas dina och övriga andelsägares sparpengar av en eller flera fondförvaltare. Det finns olika typer av fonder som investerar i olika tillgångsslag. De vanligaste fondtyperna är aktiefonder, räntefonder och så kallade blandfonder som investerar i både aktier och obligationer. För att tydliggöra hur mycket risk du som sparare tar genom att sätta dina pengar i en viss fond så har fondbranschen enats om en sjugradig riskskala där 1 är lägst och 7 är högst.

För fullständig information om risker och kostnader läs alltid fondens faktablad (KIID).