Chris standing up holding his daughter Elva

Kunskap ger trygghet

"Min rådgivare och banken vill mitt bästa." I dagens snabba samhället tycker Stina Pettersson att det är en trygghet med den långsiktighet som en sparbank ger.

Guld värt med en personlig rådgivare

- För mig är det viktigt att hitta en balans i livet för att må bra. Att få hjälp med mina bankärenden är guld värt och relationen med min rådgivare är jätteviktig, säger Stina Pettersson.

För Stina fylls dagarna med jobb som samtalsterapeut i det egna företaget Familjeträdet, där hon jobbar med bonusfamiljer i olika konstellationer.

Även om barnen är vuxna och har flyttat hemifrån så kräver vardagen sitt liksom gården i Bussjö utanför Ystad, där Stina och hennes man Thomas bor.

Harmoni hittar hon med yoga och att träna blandrashunden Bodil, men att få stöd och råd kring ekonomin är också en viktig bit för att hitta balans och trygghet i vardagen.

Korta beslutsvägar

Stina har en väldigt bra relation med sin rådgivare Lill-Marie och kan alltid kontakta henne för att få svar på frågor eller hjälp med att genomföra olika ärenden.

- Jag får alltid svar snabbt och uppskattar verkligen att det är så korta beslutsvägar i banken. Det skulle till och med kännas okej att få ett avslag eller liknande, för jag litar på att min rådgivare och banken tänker på mitt bästa. Jag känner mig faktiskt helt trygg med det. 

- Till vardags sköter jag mina bankärenden med hjälp av de digitala tjänsterna men inget går upp mot den personliga kontakt som jag har med min rådgivare, poängterar Stina.

Miljöfrågor viktigt

Stina uppskattar också att få ta del av den stora kunskap som banken besitter både när det gäller att få experthjälp eller vara ett bollplank för en ventilera en idé.

Barnen betyder så klart mycket för Stina och även om de är vuxna nu så tänker Stina mycket på miljöfrågor och ett hållbart samhälle såväl för den egna framtiden som för barn och kommande barnbarn.

- I dagens samhälle med så snabba växlingar är det en trygghet med den långsiktighet som en sparbank ger. Det ger en stadig grund att stå på som jag uppskattar. Jag är glad att jag är kund i en bank som inte har några aktieägare utan som istället ger tillbaka överskottet till oss alla.

- Min dröm är att en dag göra om vår gård till en kursgård så att bonusfamiljer och personer med psykisk ohälsa kan landa här. Och så kommer det också att bli! avslutar Stina och ler stort.