Ystad Summit

Den 7-8 september samlas aktörer inom ideell sektor, politik, samhälle och näringsliv på Ystad Summit 2023 för att diskutera det som berör och påverkar vår del av landet - nu och i framtiden. Ystad Summit är en öppen demokratisk mötesplats där olika aktörer möts under två dagar för dialog, utbyte och oväntade möten.

Sparbanken Syd är för andra året i rad huvudsponsor till Ystad Summit och vi bidrar därmed till att långsiktigt bygga en tillgänglig och återkommande mötesplats för att lyfta viktiga samhällsfrågor för södra Sverige och Östersjöregionen.

- Att vara med och skapa en regional arena där idéer föds, kontakter knyts och beslut fattas är oerhört spännande och inspirerande, säger Henrietta Hansson, vd på Sparbanken Syd. Ystad Summit bjuder på ett smörgåsbord av angelägna samhällsfrågor och sammanhang som berör oss alla och som vi är väldigt glada över möjligheten att få vara en del av.

I vår launchliknande mötesplats kan du ta en kaffe, samtala kring de olika seminarierna eller nätverka och knyta nya kontakter. Då hållbarhet är en naturlig del av vem och vad vi är som självständig sparbank har vi tagit rollen att arrangerar fyra intressanta seminarier och paneldebatter som alla fokuserar på hållbarhet.

Nya krav för hållbarhetsredovisningen - hur kan de bidra till ökad lönsamhet?
Rapporteringskraven är här, och om man börjar i tid och med rätt saker kan de faktiskt vara ett självklart verktyg att uppnå tillväxt och konkurrenskraft här och nu.

Hållbara investeringar - ditt sparande kan bidra till en bättre värld!
Vet du att ditt sparande kan bidra till en bättre värld samtidigt som du gör lönsamma investeringar? Du får praktisk vägledning från några av marknadens ledande aktörer och förvaltare.

Vad gör du för att ge förutsättningar för hållbara medarbetare?
Trots att vi aldrig har jobbat så lite som vi gör idag, mår många så dåligt. Varför är det så och vad gör du för att ge förutsättningar för hållbara medarbetare?

Hållbart samhälle i samarbete med idrottens värld
Vi vill med detta event hitta beröringspunkter mellan företag och idrotten som är mer än en traditionell sponsringskylt och visa företag hur de kan bidra till folkhälsa och engagemang.

Välkommen, kom och lyssna och delta! Det är helt kostnadsfritt att delta under alla programpunkterna.

Här hittar du hela programmet för Ystad Summit: https://ystadsummit.se/program-2023