Möt våra kollegor

Är du nyfiken på att veta mer om vad det innebär att arbeta hos oss på Sparbanken Syd? Läs mer vad några av våra kollegor berättar om deras arbete och varför de har valt att arbeta här.

 

Ekonom

Therese Altengård

Jag jobbar som ekonom på vår Ekonomiavdelning. Min arbetsdag består av allt från klassisk bokföring med debet och kredit till att göra avstämningar på bankens interna konto. Det är även vår avdelning som hanterar bankens flöden mot Riksbanken, där vi skickar och tar emot stora betalningar.

En ständig utveckling
När jag pluggat klart i Lund år 2008, såg jag en tjänst som redovisningsekonom på Sparbanken Syd och tänkte att det lät intressant. Under åren som jag har jobbat på Sparbanken Syd så har jag haft lite olika roller, men ingår nu i Ekonomiteamet igen. Det är precis det som jag gillar, att man kan utvecklas och ändå vara kvar på samma arbetsplats så pass länge.

Värnar om sina anställda
Jag tycker att Sparbanken Syd är en mycket aktiv arbetsgivare som marknadsför sig väl och det är en förmån att få jobba på Sparbanken Syd. Som arbetsgivare gör man verkligen mycket för oss anställda och just förmånerna inom hälsa och friskvård är något som jag personligen värderar högt.

Privatrådgivare

Annette Rosslin

Jag jobbar som Privatrådgivare på kontoret i Lomma. Där möter jag kunder i olika åldrar och faser i livet och jag hjälper dem med allt ifrån bolån till drömhuset och till placering av kapital eller hjälp med att bygga upp en buffert. Att bekräfta kunden och förstå kundens situation är det viktigaste i varje kundmöte.

Härlig vi-känsla
Jag vill arbeta på en bank som är både lokal och som på riktigt ser människan i varje kundmöte och det har jag hittat här. Att snabbt få möjlighet att lära känna sina kollegor i hela banken ger en härlig vi-känsla. Här är det faktiskt möjligt!

Modern och framåt
Sparbanken Syd är personlig och låter medarbetaren växa och utvecklas. Dessutom finns där alltid ett äkta engagemang och det gillar jag! Även om banken är ganska liten känns den både modern och framåt. Det är viktigt för mig.  

Rådgivare Kundcenter

Martin Paulsson

Jag jobbar som rådgivare på vårt Kundcenter. Här består det dagliga arbetet av att ha kontakt med bankens kunder via samtal och mail. Allt från att svara på allmänna frågor till att se till så att våra kunder sitter på de bästa lösningarna.

Möjlighet att själv påverka
Jag började min resa inom Sparbanken Syd som semestervikarie. Efter vikariatet fick jag frågan om jag var intresserad av att prova på att jobba i vår dåvarande telefonbank, vilket jag tackade ja till. Jag känner ett stort engagemang och tillit från arbetsgivaren och möjligheten att påverka det dagliga arbetet har resulterat i att mitt val, efter över 10 år i banken, fortfarande känns helt rätt.

Snabba puckar och beslut
Sparbanken Syd är en stor arbetsgivare i ett mindre format. Det innebär att det är snabba puckar och tydliga beslutsvägar. Det skapar en trygghet i arbetssättet och den personliga touchen genomsyrar allt.

Marknadsansvarig

Anna Stèen

Jag arbetar som Marknadsansvarig med fokus på event och sponsring. Jag brinner för att göra givande event och kundaktiviteter, både vad det gäller synlighet men också att det ska generera affärer. Tillsammans med teamet på Kommunikation & Marknad arbetar jag för att hitta smarta och kreativa sätt att nå ut och synas med vårt budskap. 

Viktigt att ha roligt
Mitt första intryck var att Sparbanken Syd kändes som en modig bank och verkade vara en kreativ arbetsplats där ingenting är omöjligt. Det lockade mig! För mig är det viktigt att ha roligt på arbetet för att kunna åstadkomma bra resultat. Jag har dessutom ett brinnande intresse för privatekonomi och sparande och det känns fantastiskt roligt att få arbeta med att sprida kunskap och visa att ekonomi inte behöver vara svårt eller tråkigt.

Engagemang och öppet sinne
Med engagemang kommer man långt och banken har verkligen ett öppet sinne och en stark vilja att gå sin egen väg. Det gillar jag! Tillsammans kan vi göra skillnad och skapa en modern Sparbank. För mig är det även viktigt med ett hållbarhetstänk och det känns bra att banken arbetar aktivt med det.

Privatrådgivare

Eric Andersson

Jag arbetar idag som privatrådgivare på vårt kontor i Kristianstad. I min roll som privatrådgivare träffar jag kunder både digitalt och på plats i Kristianstad.

Förverkliga drömmar
Jag brukar ofta beskriva att mitt jobb främst handlar om att förverkliga kunders drömmar eller att sätta upp en plan för hur drömmar ska uppfyllas. Det kan innebära allt från att planera ett sparande till framtida husköp eller att hjälpa kunder med lånelöfte inför bostadsletandet.

Rötterna på Österlen
Jag är själv uppvuxen på Österlen och har tidigare varit sommarvikarie på vårt kontor i Kivik. När väl studierna var avklarade kändes det därför naturligt att flytta tillbaka till Österlen och Sparbanken Syd. Jag började på vårt Simrishamnskontor och jobbade där i 3 år och tog sedan chansen att testa något nytt när tjänsten i Kristianstad blev ledig.

Kundrelation och närvaro
Det finns många anledningar till att välja Sparbanken Syd som arbetsgivare, men för mig var kundrelationerna och den lokala närvaron det viktigaste. Genom våra olika samarbetspartners kan vi som rådgivare verkligen anpassa och utforma rådgivningen efter våra kunders behov. Genom vår stiftelse stöttar vi vårt närområde och dess olika föreningar och bidrar till att vårt närområde fortsätter växa och utvecklas. Det känns helt enkelt fantastiskt att vara anställd på en bank som sätter kunderna och närområdets behov främst.

Kontorschef

Malin Becker

Rollen som kontorschef tillåter mig att jobba med ledarskap, personlig utveckling och nätverkande på daglig basis. För mig är detta en fantastisk yrkesmöjlighet, då mina arbetsuppgifter är min passion och det som driver mig att sätta in det lilla extra på jobbet varje dag. Jag brinner för mötet med varje människa, oavsett om det är en kund eller en av mina medarbetare, för att kunna arbeta vidare tillsammans mot målet; att förverkliga drömmar och visioner.

Min yrkesvardag består av medarbetarrelaterade ärenden, såsom uppföljning och coaching, lika väl som direkta kundärenden och framtida relationer genom ett aktivt nätverkande med näringslivet och våra lokala föreningar.

Vill att området utvecklas
I min roll har jag möjlighet att jobba aktivt med bland annat sponsring och samarbeten i närområdet runt Tomelilla. Sponsring och samarbeten är några av mina viktigaste uppgifter, för att säkerställa att banken ger tillbaka till området där vi bor och verkar och ser till att vårt närområde är en hållbar plats att leva, bo och verka på.

Från Norrbotten till Syd
Jag född och uppvuxen i Norrbotten men känner mig som hemma i Skåne. Jag gillar småskaligheten i banken och att vara nära kunderna i deras vardag och närområde. Mitt bästa tips när det gäller arbetsplats är att hitta en miljö där du skrattar ofta och mycket, där kollegorna och företagskulturen får dig att känna trygghet och där du oftare gör saker du aldrig har gjort, än motsatsen. Jag är så glad att jag skickade in min spontanansökan till banken 2013 – jag har varit en stolt medarbetare sedan dess!

Kundcenterhandläggare

Sophia Zhu

I mitt jobb som kundcenterhandläggare hanterar jag all form av administration och support av de kundärenden som kommer från kontoren inom betala- och sparaområdet. På så vis kan kontoren och rådgivarna avlastas och får mer tid över för att träffa kunderna och får mer tid över för att träffa kunder.

Vi effektiviserar våra arbetssätt
Även om mycket är automatiserat idag så sker fortfarande en del arbete manuellt. Det kan vara allt ifrån att ta fram engagemangsbesked och hantera utlandsbetalningar till att överföra fonder och aktier från andra banker. Jag har mycket varierande arbetsuppgifter och ingen dag är den andra lik. Jobbet innebär också en del kontakt med kontoren och rådgivarna och så klart mycket samarbete med interna enheter som internstöd och vår förvaltningsavdelning. Vi jobbar också mycket med att effektivisera våra arbetprocesser och med att ändra rutiner för att förenkla så mycket det går.

Lär mig mycket varje dag
När man som jag jobbar på en mindre arbetsplats innebär det att många behöver ha kunskap om mycket för att kunna hoppa in där det behövs. Det innebär också stora möjligheter och utrymme att utvecklas och lära sig nya saker varje dag. Vi har en väldigt familjär miljö och alla hjälps åt. Jag har fantastiska kollegor som verkligen tar hand om varandra och våra kunder med stort engagemang.