Chris standing up holding his daughter Elva

Nadia Milotti

"Jag uppskattar verkligen den personliga touchen och att min bank vet hur min livssituation ser ut. Jag vill inte vara en anonym kund."

Ett personligt bemötande betyder allt

2014 fanns det två helt självständiga sparbanker i Sverige, båda belägna i Skåne. Den ena var Sparbanken Syd och den andra Sparbanken Öresund. När Öresund samma år blev uppköpt av en stor affärsbank stod Nadia Milotti inför ett svårt val. Skulle hon följa sin bankrådgivare som hon trivdes väldigt bra tillsammans med eller skulle hon välja den enda självständiga sparbanken som fanns kvar i Sverige – Sparbanken Syd? Hon följde sitt hjärta och bytte bank.

- Sedan hade jag sådan tur att även min bankrådgivare bytte bank och började arbeta på Sparbanken Syd istället, säger hon med ett stort skratt.

Frihet och flexibilitet

Självständigheten hos en bank är viktig för Nadia, som även värdesätter en bank som är transparent och som verkar nära sina kunder.

- Jag uppskattar verkligen den personliga touchen och att min bank vet att jag har tre barn, att jag gör rätt för mig och hur min livssituation ser ut. Jag vill inte vara en anonym kund utan min rådgivare finns bara ett samtal bort och skickar jag ett mail får jag svar. Det ger mig frihet och flexibilitet i mitt liv och det är två ord som jag värdesätter väldigt högt.

Nadia upplever att hon blir sedd och bekräftad som person och hon är väldigt nöjd med bemötandet från sin bankrådgivare.

- Det är alltid väl förberett och snabbt, effektivt, pedagogiskt presenterat så att jag förstår. Jag känner ett stort förtroende för banken och min rådgivare Catarina Ekström i Lomma, som alltid gör det där lilla extra vilket gör att jag känner mig trygg och omhändertagen.

Sambo och bror

- Nu har min sambo också blivit kund i Sparbanken Syd och det är mycket enklare för oss när båda är kunder i samma bank, tillägger hon nöjt.

Med det italiensk-klingande namnet är det lätt att gissa sig till att Nadia har italienska rötter och det stämmer bra då hon har en italiensk pappa. Språket är det lite svårare med men hon hoppas bli mer flytande och hon besöker ofta Italien.

- Min bror och jag har en lägenhet tillsammans i Trieste, i nordöstra Italien på gränsen till Slovenien. Så nästa steg är att få min bror att byta bank så att vi enklare kan sköta utgifterna för lägenheten tillsammans, säger hon med ett skratt.