Hej Kenth Waldemar,

Du är företagskund i banken. Berätta - vem är du?
Jag är delägare och vd i AMW-gruppen, en koncern med ett 40-tal olika bolag som främst jobbar med samhällsfastigheter som skolor, vårdcentraler och förskolor och där vi bygger, äger och förvaltar. Vi har vårt säte i Växjö och vi jobbar helst i södra Sverige.

Varför valde ni oss som bank?
En affärskollega pratade gott om er och vid mitt första möte med banken så var det affärsmässig kärlek vid första ögonkastet. Det mötet har lett mig vidare in i banken till andra kompetenser och specialister och överallt möter jag samma fantastiska service, närhet och snabba besked. Jag besöker kontoret i Malmö varje månad och känner mig alltid välkommen.

På vilket sätt har banken kunnat skapa värde för er?
Sparbanken Syd driver bank så som det var förr, det är personligt och närvarande. Det är nog många företagare som säkert kan hålla med mig om att i de större bankerna är man nästan till besvär och får alltid vänta på svar.

Här finns en ömsesidig respekt och affärsmässighet och jag upplever att banken står på vår sida. Men det innebär inte att jag bara får tack och amen till svar utan här finns andra kompetenser än mina och jag får möta både motstånd och diskussioner, vilket gör att jag i slutändan kan fatta ännu bättre beslut och värde.