Din digitala bank för dig under 18 år

Mobil- och internetbanken finns för barn och ungdomar under 18 år och ger möjlighet att bekanta sig med sin ekonomi.

Mobil- och internetbanken ung

Internetbanken ung

Internetbanken för barn och unga hittar du i gamla internetbanken.

Med internetbanken ung kan du som ännu inte fyllt 18 år göra dina bankärenden när det passar dig, dygnet runt. Internetbanken ung är kostnadsfri och ingår i vårt Ung i Syd-erbjudande som innehåller de vanligaste banktjänsterna. Läs mer om erbjudandet här.

För att ansluta dig till denna tjänst besöker du något av våra kontor tillsammans med dina föräldrar. Tänk på att både du och dina föräldrar ska ha med sig en giltig ID-handling. För att kunna logga in i internetbanken för unga behöver du även skaffa dig ett BankID hos oss.

Om inte båda dina föräldrar kan följa med till banken, går det bra att en av dina föräldrar följer med och tar med en skriftlig engångsfullmakt från den andra föräldern. Fullmakten kan du skriva ut här eller hämta på något av våra kontor.

Vad du kan göra i internetbanken för unga

  • Se ditt saldo
  • Föra över pengar mellan dina egna konton
  • Ansluta dig till Swish.
  • Förnya eller beställa ytterligare BankID
Mobilbanken ung

Mobilbanken ung når du tillsvidare endast med vår gamla mobilbank.

Med mobilbanken ung kan du som ännu inte fyllt 18 år göra dina bankärenden i mobilen när det passar dig, dygnet runt. Mobilbanken ung fungerar i mobiler och surfplattor med iOS och Android. För att kunna logga in i mobilbanken behöver du identifiera dig med Mobilt BankID.

Mobilbanken ung är kostnadsfri och ingår i vårt Ung i Syd-erbjudande som innehåller de vanligaste banktjänsterna. Läs mer om erbjudandet här.

För att ansluta dig till tjänsten besöker du något av våra kontor tillsammans med dina föräldrar. Tänk på att både du och dina föräldrar ska ha med en giltig ID-handling. Har du redan internetbanken ung så är du normalt ansluten till mobilbanken och behöver bara hämta hem den gamla appen Sparbanken Syd i din appbutik, samt ha ett Mobilt BankID.

Om inte båda dina föräldrar kan följa med till banken, går det bra att en av dina föräldrar följer med och tar med en skriftlig engångsfullmakt från den andra föräldern. Fullmakten kan du skriva ut här eller hämta på våra kontor.

Vad du kan göra i mobilbanken ung:

  • Se ditt saldo.
  • Snabbt och enkelt föra över pengar mellan dina egna konton.