Verified by Visa

Handla tryggare och säkrare på internet

Verified by Visa är en kostnadsfri säkerhetstjänst där du skyddar uppgifterna om ditt kort när du gör köp på internet.

Verified by Visa

Verified by Visa är en kostnadsfri säkerhetstjänst där du verifierar kortköp på internet med BankID. På så sätt kan du känna dig trygg när du handlar på nätet. Verified by Visa är en global standard.

Så här fungerar det

För att kunna handla på Internet där Verified by Visa krävs behöver du BankID. Både BankID på fil, som installeras på datorn, och Mobilt BankID, i mobilen eller surfplattan, fungerar för att bekräfta ett köp med Verified by Visa. Har du inte Internetbanken eller BankID sedan tidigare är du välkommen att besöka ett av våra kontor så hjälper vi dig igång med tjänsten. Besöket behöver bokas och det gör du enklast genom att ringa vår Kundservice på tel 0411-82 20 00. 

Handla säkert

Läs mer om att handla säkert på internet på Svenska Bankföreningens hemsida

Skydd mot kortbedrägerier

När du reser är det bra att använda ett kreditkort där du får en faktura hemskickad till dig. Då kan du granska alla transaktioner innan du betalar räkningen och riskerar inte att missa eventuella okända transaktioner. Du kan under månaden även enkelt se alla dina transaktioner i internetbanken och mobilbanken.

  • Lämna inte ifrån dig ditt kort.
  • När du använder ditt kort se till att ingen obehörig ser din knapptryckning.
  • Förvara aldrig koden tillsammans med kortet.
  • Använd säkerhetstjänsten Verified by Visa för tryggare kortbetalning på internet. 
  • Ha bara de pengarna på kontot som du behöver för köp och uttag. Använd gärna Mobil- eller Internetbanken för att enkelt göra överföringar när du behöver.
  • Undvik att göra betalningar över internet från okända/offentliga datorer.
  • Kontrollera då och då vad som sker på dina konton så har du möjlighet att upptäcka köp eller uttag som du inte har gjort. Du kan se alla dina korttransaktioner i Internetbanken.
  • Om du har blivit av med ett bankkort eller kod ska du omedelbart spärra detta via banken samt göra en anmälan hos Polisen. Spärra kort