Verified by Visa

Handla tryggare och säkrare på internet

Verified by Visa är en kostnadsfri säkerhetstjänst där du skyddar uppgifterna om ditt kort när du gör köp på internet.

Verified by Visa

Verified by Visa är en kostnadsfri säkerhetstjänst där du verifierar kortköp på internet med en engångskod som skickas via sms. På så sätt kan du känna dig trygg när du handlar på nätet. Verified by Visa är en global standard och har utvecklats av Visa. 

  • Handla tryggare på internet.
  • Tjänsten kostar ingenting utan ingår i priset för ditt kort.
Så här fungerar det

För att kunna handla på Internet där Verified by Visa krävs behöver du vara ansluten till vår tjänst Säkert mobilnummer. Du ansluter dig till Säkert mobilnummer i Internetbanken eller på ett av våra kontor. Läs mer om Säkert mobilnummer. När du handlar på internet, där Verified by Visa krävs, bekräftar du ditt köp med en engångskod som skickas via sms till ditt anslutna mobilnummer.

Tänk på

När du nyansluter dig eller ändrar ditt mobilnummer för tjänsten Säkert mobilnummer måste du vänta upp till en bankdag innan du kan använda ditt nya kort på en sida som kräver Verified By Visa.

Läs mer om att handla säkert på internet på Svenska Bankföreningens hemsida

Frågor & svar

Vad innebär tjänsten Verified by Visa?
Verified by Visa är en global säkerhetstjänst. Tjänsten är framtagen av Visa för att öka säkerheten vid köp på Internet. Den är kostnadsfri och erbjuds alla våra kortkunder. När du handlar på internet, där Verified by Visa krävs, bekräftar du ditt köp med en engångskod som skickas via sms till ditt säkra mobilnummer.

Vad behöver jag göra för att kunna handla på internet där Verfied by Visa krävs?
Du behöver registrera/ansluta ett Säkert mobilnummer som vi kan skicka sms-koden till för att verifiera att det är just du som handlar. Du ansluter numret i Internetbanken eller via ett av våra kontor.

Vad händer om jag inte ansluter mig?
Om du inte har anslutit ditt kort till Säkert mobilnummer så kommer du inte kunna genomföra kortköp på sidor där Verified by Visa används. Du ansluter dig inte till Verified by Visa utan följer bara instruktionerna vid köp. 

Kan jag börja använda tjänsten direkt efter det att jag anmält ett Säkert mobilnummer?
När du nyansluter dig eller ändrar ditt mobilnummer för tjänsten Säkert mobilnummer måste du vänta upp till en bankdag innan du kan genomföra köp på en sida som kräver Verified by Visa.

Måste jag göra något om jag får ett nytt kort?
Nej, det behöver du inte. Men tänk på att om du ändrar mobilnummer behöver du ansluta det nya i Internetbanken under Säkert mobilnummer. 

Skydd mot kortbedrägerier

När du reser är det bra att använda ett kreditkort där du får en faktura hemskickad till dig. Då kan du granska alla transaktioner innan du betalar räkningen och riskerar inte att missa eventuella okända transaktioner.

  • Lämna inte ifrån dig ditt kort. Använd din kod med stor försiktighet. Se till att ingen obehörig ser din knapptryckning.
  • Förvara aldrig koden tillsammans med kortet.
  • Det kan vara svårt att se att en uttagsautomat är manipulerad. Om automaten ser annorlunda ut eller om knappsatsen eller kortläsaren går att vicka på bör du välja en annan uttagsautomat.
  • Kontrollera då och då vad som sker på dina konton så har du möjlighet att upptäcka köp eller uttag som du inte har gjort. Du kan se alla dina korttransaktioner i Internetbanken.
  • Om du har blivit av med ett bankkort eller kod ska du omedelbart spärra detta via banken samt göra en anmälan hos Polisen. Spärra kort
  • Minska skadeeffekten (om bedragarna skulle få tillgång till kortinformationen) genom att ha ett särskilt konto knutet till ditt kort, med bara de pengar som ska användas för köp och uttag.
  • Gör aldrig betalningar över internet från okända/offentliga datorer.
  • Använd säkerhetstjänsten Verified by Visa för tryggare kortbetalning på internet.