Vad behöver du för att känna dig trygg?

Låt oss hjälpa dig att känna dig trygg med din ekonomi! Vi tror på allas rätt till en god ekonomihälsa – bra för både plånbok och planet.

En god ekonomihälsa

Vi tror på allas rätt till en god ekonomihälsa. Låt oss coacha dig till att hitta en nivå för din ekonomi där du kan känna dig trygg, nöjd och där du har koll. Genom att din kunskap ökar längs vägen, kommer du att få en större förståelse för hur ditt ekonomiska kretslopp hänger ihop. Våra inspirerande rådgivare hjälper dig på vägen mot en god ekonomihälsa. Här ser du några av dem.

Vill du ha en god ekonomihälsa?

Har du koll på din ekonomihälsa?

Vi menar att en god ekonomihälsa är att ha kunskap och kontroll över den egna ekonomin samt förståelse för hur olika beståndsdelar i privatekonomin påverkar varandra. Har du det får du en mer positiv känsla när du tänker på din ekonomi och kan göra hållbara val för dig själv och miljön.

Vi på Sparbanken Syd jobbar för en god ekonomihälsa i Sverige och vill på olika sätt inspirera till det här.

Bra för personen, plånboken och planeten

En god ekonomihälsa är ett förhållningssätt till ekonomi som är bra för personen, plånboken och planeten. Att ha en god ekonomihälsa innebär:

 • Att ha kunskap, förståelse och kontroll över sin ekonomi.
 • Att ha ett ekonomiskt och hållbart livspussel.
 • Att ha tillit till sin bank och känna sig trygg.
 • Att ha en bra och positiv känsla kopplat till sin ekonomi.
 • Läs mer om ekonomihälsa här.
Fem saker att ha koll på för att få en god ekonomihälsa

Fem saker som vi rekommenderar att starta med för att ta de första metrarna mot en god ekonomihälsa. Läs mer om ekonomihälsa här.

 1. Börja umgås med din ekonomi
 2. Orka tänka på framtiden
 3. Dra igång sparandet – med lagom ambition
 4. Försäkra bort onödig stress
 5. Påverka med sparpengarna

Behöver du komma igång med din ekonomihälsa, ta gärna kontakt med oss. Här hittar du alla kontaktuppgifter och våra kontor.

Bli coachad av oss

När du kommer till oss för en ekonomisk coaching vill vi först få förståelse för hur just din personliga situation ser ut och vilka möjligheter och önskningar du har för ditt framtida ekonomiska liv. Vi fokuserar sedan på fyra områden i din ekonomi som är grundläggande för att ha en god ekonomihälsa. Dessa områden är:

 1. Spara. Hur ser dina möjligheter att spara varje månad ut? Vilka är dina sparmål på lång och kort sikt? Var ser du dig själv om 10 år? Vi hjälper dig att anpassa din ambitionsnivå efter dig och ditt eget liv.
 2. Låna. Har du bolån eller planerar du? Behöver du lösa dyra smålån med ett större lån med bättre villkor? Vi går tillsammans igenom dina behov idag och framåt i tiden.
 3. Pension. Beroende på din ålder ser vi över ditt pensionssparande och hur du kan påverka din framtida pension på bästa sätt.
 4. Trygghet. Har du de försäkringar som du behöver och känner du dig trygg med dem?

 

Jag vill ha en god ekonomihälsa!

Några tips på vägen

Förändringar kan skapa nya förutsättningar

Se våra enkla svar på ibland svåra frågor.