Swish för företag

Ta betalt enklare och ta emot Swish-betalningar från privatpersoner. Swish är ett perfekt alternativ för företag, föreningar och organisationer som jobbar med insamlingar.

Swish Företag

Swish Företag gör det möjligt för företag, föreningar och insamlingsorganisationer att ta emot Swish-betalningar från privatpersoner. Pengarna kommer in på kontot direkt utan fördröjning och du ser alltid vem betalningen kommer ifrån.

Swish Företag är ett smidigt alternativ till kontantbetalningar och ett komplement till andra betalalternativ. Du får ett Swish-nummer som kopplas till ditt företagskonto och du kan börja ta betalt med Swish samma dag som vi anslutit dig. Kontakta oss via internetbanken, vårt Kundcenter för att boka ett möte eller kom in på ett kontor för att ansluta till tjänsten.

För företag

Swish är ett perfekt alternativ för dig som driver eget företag eller vill ta betalt vid en obemannad plats. Men även för dig som arbetar som är hantverkare eller driver handel. Allt din kund behöver för att kunna betala är sin mobil och Swish-appen. Enkelt för både dig som företagare och dina kunder.

För föreningar

Swish passar perfekt för idrottsföreningen som tar betalt för startavgiften, lagtröjan, lägeravgiften eller glassen i kiosken.

För insamlingsorganisationer

För insamlingsorganisationer är det enkelt att ta emot en gåva med Swish oberoende var givaren befinner sig någonstans. Insamlingsorganisationernas 90 - nummer fungerar som en trygghetsstämpel och kan användas som Swish-nummer. Swish Företag kan här vara ett perfekt alternativ för insamling via en egen hemsidaeller insamlingsbössor.

Hur fungerar det?

Anslutna företag, föreningar och insamlingsorganisationer får ett Swish-nummer vid anslutning av tjänsten. Swish-numret ska användas för att ta emot betalningar. Privatpersoner som har Swish anger Swish-numret i Swish-appen och betalningen sätts in på det konto som är kopplat till Swish-numret. Pengarna kommer direkt in på kontot oavsett betalarens bank.

Vi hjälper dig att komma igång
  1. Kontakta oss via internetbankens Brevlåda och ange ert organisationsnummer, kontaktperson på företaget och telefonnummer till kontaktpersonen. Du kan också ringa vårt Kundcenter på tel 0411-82 20 00 eller besöka något av våra kontor.
     
  2. Uppdatera din kundkännedom om produkten är ny för dig. Här hittar du kundkännedomen.
     
  3. Vi bokar in ett möte för att ansluta er till Swish Företag.
     
  4. Du får ett Swish-nummer som börjar på 123 och kan börja använda tjänsten direkt efter anslutningen.
Ta betalt ännu enklare med QR-koder

Du kan enkelt generera dina egna QR-koder. Kunden kan sedan läsa av QR-koden med skannern som finns inbyggd i Swish-appen. Kunden får automatiskt upp ditt Swish-nummer och ditt valda meddelande i appen. Du väljer själv om du vill ha ett fast belopp eller om kunden ska skriva in beloppet själv vid betalningen. 

Skapa QR-kod

Skapa din egen QR-kod här

Skanna koden

När du har skapat en QR-kod kan Swish-användare skanna den i sin app. Observera att man bara kan skanna en kod åt gången – det går alltså inte att scanna flera koder i samma betalning och därmed få en aggregerad summa. Dock kan det finnas möjlighet att manuellt ändra totalsumman – detta gäller under förutsättning att säljaren tillåter detta för sin aktuella QR-kod.

Läs mer

Läs mer om Swish

Visa för dina kunder att du tar emot Swish

Tjänsten är redo att användas direkt efter anslutning. Du kan lätt ladda ner och skriva ut banners och affischer där du visar att du kan ta emot betalningar med Swish. Du kan även beställa klistermärken, visitkort, nyckelband, tablettaskar mm.

Här hittar du nedladdningsbart material och riktlinjer för Swish varumärke och hur du använder det i din kommunikation. Du kan även beställa material som affischer förtryckta med ditt Swishnummer och QR-kod samt klistermärken i blandade storlekar.

Generella frågor och svar om Swish hittar du p­­å swish.nu­

Swish Företag kostar 500 kr/år.

Transaktionspris 1,50 kr