Ta emot betalning

för företag

Här har vi samlat några betaltjänster som passar just dig som företagare. Stort eller litet företag spelar mindre roll.

Betaltjänster - företag

Genom att ansluta företaget till Kortinlösen ger du dina kunder möjligheten att betala med kort vilket är det vanligaste betalningssättet idag. Med e-bokföring förenklar du din vardag som företagare. Sparbanken Syd erbjuder SpeedLedger e-bokföring.

Spara tid med e-bokföring

Med e-bokföring förenklar du din vardag som företagare. Sparbanken Syd erbjuder SpeedLedger e-bokföring - ett bokföringsprogram online kopplat till ditt företagskonto.

Fakta

SpeedLedger e-bokföring är direktkopplat till Internetbanken. Det innebär att du alltid får med dig alla transaktioner från företagskontot in i bokföringen. Resultatet blir färdiga bokföringsförslag som du godkänner och bokföringen är klar!

Du slipper dubbelarbete som att först lägga upp dina betalningar i Internetbanken och sedan en gång till i din bokföring. Du sparar tid, minimerar risken för fel och förenklar din bokföring helt enkelt.

I tjänsten ingår fri bokföringsrådgivning vilket innebär att supporten svarar på frågor som rör din löpande bokföring.

Läs mer hos SpeedLedger.

Tilläggstjänster
 • Fakturering
  Skapa offerter, fakturor samt uppdatera ditt kund- och artikelregister. Med kundreskontran kan du följa upp obetalda fakturor och arbeta med krav- och påminnelsehantering samt räntefakturering.
 • E-dagsavslut
  Med tillvalet e-dagsavslut bokför du din dagskassa i ett enkelt formulär. Fyll i siffrorna från ditt kassaavslut, programmet sköter bokföringen automatiskt.

 • Autoavprickning
  Med autoavprickning matchas inbetalningar atuomatiskt mot dina skickade fakturor.

Kortbetalning – en lönsam service

Genom att ansluta företaget till Kortinlösen ger du dina kunder möjligheten att betala med kort. Det är bekvämt för kunden, ökar din omsättning och minskar risken för rån.

Fakta
 • Bra service gentemot kunderna.
 • Möjlighet till större omsättning.
 • Minskat kontantflöde och därmed mindre risk för rån.
 • Kontantavrundning, som ingår i Kortinlösenavtalet, minskar kontanterna och därmed deponering av dagskassor.
 
Så fungerar kortinlösen 
 • Kunden använder bankkort, betalkort eller kreditkort som betalningsmedel.
 • Företaget har en betalterminal som gör att det går snabbt att genomföra köpet.
 • Tömning av terminalen görs varje dag efter stängning och summan av kortköpen sätts in på företagets bankkonto nästkommande bankdag.
 • Serviceavgiften aviseras månadsvis i efterskott.
Kontantavrundning - En uppskattad service

När kunden betalar med bankkort och företaget har överskott på kontanter i kassan kan kunden erbjudas kontantavrundning med upp till 500 kronor. Företaget lägger till kontantavrundningsbeloppet till köpbeloppet och ger kunden hundralappar i kontanter.