Betala så som det passar dig

Välj den betalningstjänst som passar dig. Sparbanken Syd erbjuder en rad olika betalningstjänster för att du alltid ska kunna välja det som passar dig och situationen bäst.

Betaltjänster

Vi erbjuder en mängd olika tjänster för betalningar. De vanligaste tjänserna är:

E-faktura och girobetalning är några fler som du kan läsa mer om här nedan.

Sparar både tid och miljö

Med E-faktura får du dina räkningar direkt i internetbanken och slipper pappershantering och aviavgift. Det är ett smidigt sätt att ta emot fakturor med redan ifyllda betalningsuppgifter och dessutom är det snällt mot miljön.

Du slipper att mata in exempelvis OCR-nummer, belopp och förfallodag – dessa uppgifter är redan ifyllda. Du behöver bara kontrollera uppgifterna och signera räkningen för betalning. E-faktura gör det enklare för dig att ha kontroll genom att alla detaljer finns tillgänglig i Internetbanken i 18 månader.

Du anmäler dig till tjänsten E-faktura i internetbanken. Där finns också en förteckning över de företag som kan skicka E-faktura.

Autogiro

Med Autogiro betalas dina räkningar alltid på rätt dag. Pengarna överförs automatiskt från ditt bankkonto till betalningsmottagarens konto på förfallodagen - varken tidigare eller senare. Det enda du behöver göra är att se till att det finns tillräckligt med pengar på kontot. Återkommande räkningar, som hyra, teleräkning, tv-licens och försäkringar, är lämpliga att betala via autogiro. Att betala med Autogiro är kostnadsfritt. Logga in och anslut dig i internetbanken.

Sparbanksgiro

Sparbanksgiro är ett alternativ till internetbanken. När du ansluter dig till Sparbanksgiro får du ett betalorderhäfte och kuvert med dina förtryckta personuppgifter. Fyll i din betalorder och stoppa den i ett kuvert. Det tar normalt två till tre dagar från det att du postat kuvertet tills betalningsmottagaren har pengarna på sitt konto.

Ta ut kontanter i hela världen

Med våra bankkort och Visa Betal- & Kreditkort kan du ta ut kontanter i uttagsautomater både här hemma och ute i världen. 

Maxbeloppet är för uttag är 15 000 kr per vecka.
I utlandet kan andra belopp gälla.

Pris
Uttag med bankkort i bankomater samt uttagsautomater i Sverige Gratis
Uttag med bankkort av Euro i EMU-land Gratis
Övriga uttag med bankkort utomlands min 35 kr
Kontantuttag med Sparbanken Syds Visa Betal- & Kreditkort i Sverige och utomlands 3% min 35 kr/uttag
Kontantuttag med Visa Business Card i Sverige och utomlands 3% min 35 kr/uttag

Du som är privatperson och kund i Sparbanken Syd kan ta ut kontanter i Bankomats automater samt ta ut och sätta in kontanter på vissa av våra bankkontor.

Hur kan jag ta ut och sätta in pengar?

I uttagsautomat
Det enklaste sättet att ta ut pengar är att använda uttagsautomater. I dem kan du ta ut högst 15 000 kronor per vecka. Du hittar närmaste automat på Bankomats webbplats eller så kan du ladda ner Bankomats app i din app-butik.

Uttag på bankkontor
Vill du som privatkund ta ut mer än 10 000 kronor i kontanter behöver du kontakta ditt bankkontor minst en vecka i förväg. Av säkerhetsskäl har vi inte stora summor på kontoren. Här ser du vilka av våra bankkontor som hanterar kontanter.

Insättning på bankkontor
Vid alla insättningar måste vi notera namn och personuppgifter på den som sätter in pengar, så ta med dig en ID-handling. Enligt Lag (2017:630) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism (in med länk till den relevanta sidan ) måste vi på banken dessutom förstå transaktionen och då är det lämpligt att du tar med dig relevant dokumentation, som till exempel ett kvitto på det du har köpt eller sålt. Här ser du vilka av våra bankkontor som hanterar kontanter.

Alternativ till att betala kontant
Vi erbjuder olika betalningslösningar för både privatpersoner och företag och det finns flera alternativ till kontanter vid betalningar. Till exempel kortbetalning, överföring till bankkonto och Swish, där betalningen görs snabbt och enkelt med mobilen. Vi hjälper dig gärna att hitta ett sätt som passar för dig. Läs om våra betalningslösningar för privatpersoner här.

Olika betalningslösningar för våra företagskunder har vi samlat på en sida och du hittar den här.