Vi värnar om våra medarbetare och kunder. För att sakta ned spridningen av Coronaviruset, ber vi dig som kan att använda vår internet- eller mobilbank istället för att besöka våra kontor. För mer information om Corona läs här

Betala så som det passar dig

Välj den betalningstjänst som passar dig. Sparbanken Syd erbjuder en rad olika betalningstjänster för att du alltid ska kunna välja det som passar dig och situationen bäst.

Betaltjänster

Vi erbjuder en mängd olika tjänster för betalningar. De vanligaste tjänserna är:

E-faktura och girobetalning är några fler som du kan läsa mer om här nedan.

Sparar både tid och miljö

Med E-faktura får du dina räkningar direkt i internetbanken och slipper pappershantering och aviavgift. Det är ett smidigt sätt att ta emot fakturor med redan ifyllda betalningsuppgifter och dessutom är det snällt mot miljön.

Du slipper att mata in exempelvis OCR-nummer, belopp och förfallodag – dessa uppgifter är redan ifyllda. Du behöver bara kontrollera uppgifterna och signera räkningen för betalning. E-faktura gör det enklare för dig att ha kontroll genom att alla detaljer finns tillgänglig i Internetbanken i 18 månader.

Du anmäler dig till tjänsten E-faktura i internetbanken. Där finns också en förteckning över de företag som kan skicka E-faktura.

Autogiro

Med Autogiro betalas dina räkningar alltid på rätt dag. Pengarna överförs automatiskt från ditt bankkonto till betalningsmottagarens konto på förfallodagen - varken tidigare eller senare. Det enda du behöver göra är att se till att det finns tillräckligt med pengar på kontot. Återkommande räkningar, som hyra, teleräkning, tv-licens och försäkringar, är lämpliga att betala via autogiro. Att betala med Autogiro är kostnadsfritt. Logga in och anslut dig i internetbanken.

Sparbanksgiro

Sparbanksgiro är ett alternativ till internetbanken. När du ansluter dig till Sparbanksgiro får du ett betalorderhäfte och kuvert med dina förtryckta personuppgifter. Fyll i din betalorder och stoppa den i ett kuvert. Det tar normalt två till tre dagar från det att du postat kuvertet tills betalningsmottagaren har pengarna på sitt konto.

Ta ut kontanter i hela världen

Med våra bankkort och Visa Betal- & Kreditkort kan du ta ut kontanter i uttagsautomater både här hemma och ute i världen. 

Maxbeloppet är för uttag är 15 000 kr per vecka.
I utlandet kan andra belopp gälla.

Pris
Uttag med bankkort i bankomater samt uttagsautomater i Sverige Gratis
Uttag med bankkort av Euro i EMU-land Gratis
Övriga uttag med bankkort utomlands min 35 kr
Kontantuttag med Sparbanken Syds Visa Betal- & Kreditkort i Sverige och utomlands 3% min 35 kr/uttag
Kontantuttag med Visa Business Card i Sverige och utomlands 3% min 35 kr/uttag