Sparas i din dator

BankID är en e-legitimation som du använder för identifiering och signering på internet.

I vår Internetbank använder du BankID för inloggning och signering av betalningar.

BankID på fil

Bedrägerier

Det pågår just nu olika typer av bedrägerier med BankID där bedragaren tar kontakt genom att ringa/sms:a/maila. Det ser ut som om det är en betrodd avsändare och bedragaren ber dig att uppge din kod eller att du ska logga in med ditt BankID. Vi ber dig vara uppmärksam på att vi aldrig kontaktar dig på det viset. Lägg på luren och kontaka polisen. Läs gärna mer om hur du hanterar ditt BankID säkert här.

BankID på fil

BankID på fil är en e-legitimation som används för identifiering och signering på internet. 

Använder du BankID på fil behöver du installera BankID säkerhetsprogram. Programmet är till för att stärka säkerheten genom att "låsa fast" ditt BankID i din dator. När du ska logga in i internetbanken gör du det med ditt BankID och det lösenord du valde när du beställde ditt BankID.

Kom igång

I vår internetbank använder du BankID för inloggning och signering av betalningar.

Så skaffar du BankID på fil:
 1. Kom in till något av våra kontor för att ansluta dig till internetbanken. 
  Du identifierar dig med en godkänd legitimation och får en startkod som gör det möjligt för dig att logga in i internetbanken och beställa ett BankID. Din startkod är giltig i 30 dagar från att du kvitterat ut den.

 2. Installera BankID säkerhetsprogram
  Innan du kan beställa ditt BankID behöver du installera BankID säkerhetsprogram i din dator. Programmet är till för att stärka säkerheten genom att "låsa fast" ditt BankID i din dator. Till installationen av BankID säkerhetsprogram

 3. Ladda ner ditt BankID
  Du laddar ner ditt BankID till din dator och anger ett lösenord på minst tolv tecken, varav minst en siffra och minst fyra bokstäver. Lösenordet bestämmer du själv. Du kan dessutom när som helst ändra ditt lösenord.

 4. Nästa gång du loggar in
  När du ska logga in nästa gång loggar du in med ditt BankID och det lösenord du valde när du beställde ditt BankID.
Giltighetstid
 • Ditt BankID är giltigt i ett år.
 • Du får en påminnelse i BankID säkerhetsapp/BankID säkerhetsprogram innan det går ut och då är det bra om du direkt beställer ett nytt BankID. Det gör du enkelt i internetbanken under Avtal/BankID-administration.
 • Giltighetstiden ser du i internetbanken, under rubriken Avtal/BankID-administration.   
Får du påminnelse?

Får du en påminnelse om att beställa ett nytt BankID, trots att du just har beställt nytt BankID? Då försöker du troligen logga in med ett tidigare BankID. Kontrollera att det faktiskt är ditt nya BankID som är valt i inloggningsrutan. I fältet BankID ska ditt nya BankID visas. Du kan enkelt se om ditt nya BankID är valt, eftersom namnet på ditt BankID innehåller beställningsdatum. 

Exempel: Ett BankID som är beställt den 23 februari 2010 kl 12:30 av Per Bankman kommer visas som ”(100223 12:30) Per Bankman”. Visas inte ditt senaste BankID klickar du i fältet ”BankID” och väljer ditt nya BankID.

Teknik

För att internetbanken ska fungera korrekt behöver du har BankID säkerhetsprogram installerat på din dator (om du använder BankID på fil) eller ett Mobilt BankID i din mobiltelefon eller surfplatta. Du behöver också ha någon av oss godkänd version av operativsystem och webbläsare. Till tekniska krav.