Spara varje månad

Ett regelbundet sparande gör skillnad

Oavsett om du sparar för att ha en buffert, till en resa eller din pension så är månadssparande ett bra alternativ.

Kom igång med ditt sparande

Månadssparande är ett bra sätt att komma igång med ett regelbundet sparande. Du bestämmer ett belopp som dras automatiskt från ditt konto varje månad och du behöver inte tänka på det eller komma ihåg det själv. Enklare kan det inte bli. Även små belopp kan göra stor skillnad för dig i längden och det är aldrig för sent att börja. Att ha en sparad slant är en trygghet för dig och blir som en försäkring om något skulle hända i framtiden.

Oavsett om du sparar för att ha en buffert, till en resa eller din pension så är månadssparande ett bra alternativ för ett regelbundet sparande. 

Spara klimatsmart med pengar du inte visste fanns

Om du vill leva mer hållbart kan du samtidigt frigöra en del pengar. Pengar som du sedan kan använda till ett sparande. Om du sänker temperaturen inomhus med en ynka grad så sparar du både pengar och miljö. För varje grad du höjer temperaturen så innebär det i genomsnitt 5 % ökad kostnad och energiförbrukning. Dessutom gör ett svalare klimat oss piggare. Du kan också låna sportgrejor istället för att köpa nya och trendiga och vackra secondhandkläder kan du hitta både på internet och i butik. Se fler hållbara spartips här.

Hållbara fonder

Som hållbar sparbank erbjuder vi så klart hållbara fonder som värnar om miljön och samhället. Som privatperson kan du se över vilka bolag du har investerat i och välja hållbar tillväxt för dina pengar. Du kan kolla hur pass hållbara dina fonder är i Hållbarhetsprofilen som finns hos Swesif, Sveriges forum för hållbara investeringar. Prata med oss så kan vi hjälpa till att hitta en lösning som passar dig bäst.