Aktier och andra placeringar

Som kund i Sparbanken Syd kan du handla enskilda aktier och aktierelaterade värdepapper. Du lägger dina order via Internetbanken, Telefonbanken Personlig Service eller via din rådgivare på kontoret. Vi följer Stockholmsbörsens öppettider 09.00-17.30. För att öka säkerheten för dig som kund, och för oss på banken, måste du vara identifierad. Vi dokumenterar alla köp- och säljorder genom att spela in ditt samtal.

Aktierelaterade produkter som vi erbjuder:

Aktier
  • En aktie utgör en andel i ett företag.
  • När företaget går bra får aktieägarna del i vinsten i förhållande till sitt aktieinnehav.
  • Aktieägare kan få sin avkastning på två sätt: som utdelning och genom kvarhållna vinster i bolaget vilka ökar aktiernas värde.
Warranter
  • En börsnoterad lång option som ger dig rätten till en del av värdeutvecklingen hos en underliggande tillgång, t.ex. aktier, korgar av aktier och olika index.
  • Warranter har en begränsad löptid då man kan köpa och sälja sitt innehav.
Handla själv

Med tjänsten Näthandelsdepå kan du själv administrera din handel med aktier och värdepapper via Internetbanken. Tjänsten öppnas på något av våra kontor.

Via Internetbanken får du också full överblick över aktiemarknaden och ditt innehav.

Prislista för våra värdepapperstjänster.

Börsinformation

Vi rekommenderar Aktiespararnas börsnyheter om du vill hålla dig uppdaterad med det senaste på börsen. Här finns allt ifrån vinnare, förlorare och börstemperatur till index och nyheter. Du når sidan här. Du finner också ytterligare information i vår Internetbank.

LEI - ID-krav vid värdepappershandel

Enligt nya EU-regler behöver alla juridiska personer som handlar med värdepapper en global identifieringskod. Syftet är att stärka skyddet för den som investerar i värdepapper. Fr.o.m. den 3 januari 2018 kommer alla företag och andra juridiska personer att behöva en global identifieringskod, en så kallad Legal Entity Identifier (LEI). 

Läs mer

MarknadsInsikt

Läs senaste numret av vårt nyhetsbrev MarknadsInsikt för dig som är intresserad av sparande och placeringar. Du kan också anmäla dig för att prenumerera och allt det gör du här