Tid är pengar

Snabba beslut är helt avgörande tillsammans med affärsmässighet och kompetens.

Christian Jansson, vd, styrelseordförande och delägare till GIAB, uppskattar att vara en stor kund i en mindre bank.

Snabba beslut är helt avgörande

Christian Jansson, vd, styrelseordförande och delägare till GIAB, vet det mesta om hållbarhet och cirkulär ekonomi.

- Vår affärsidé bygger på att omvandla det som andra anser vara avfall till en ekonomiskt värdefull resurs, berättar Christian. Vi jobbar enligt principen av en cirkulär ekonomi, precis som i naturens kretslopp. Det innebär att vi flyttar fokus från ägande till användande och från kvantitet till kvalitet.

- Att även Sparbanken Syd jobbar med cirkulär ekonomi liksom vi har så klart även spelat in i valet av bank. Jag gillar verkligen sparbanksidén och den långsiktighet och trygghet som det innebär.

Stor entreprenör

GIAB har sitt säte i Staffanstorp och har haft en fantastisk utveckling sedan starten 2012. Det har verkligen gått från 0 till 100 under dessa år och omsättningen är idag på just dryga 100 Mkr och med 50 anställda.

- Jag har varit entreprenör sedan unga år och har egentligen bara haft en anställning i livet, men det var en nyttig erfarenhet, säger Christian och skrattar. Det är tack vare alla duktiga medarbetare vi har på GIAB som vi kan visa på dessa fina siffror.

En stor kund

Christian tycker att det är viktigt att räkna på aspekterna tid och pengar i valet av bank. Men han kan också konstatera att i en mindre bank har man bättre koll på sina kunder.

- Tid är pengar och att Sparbanken Syd fattar snabba beslut och har korta beslutsvägen är helt avgörande för mig, säger Christian med eftertryck. Jag vill ha en samarbetspartner i affären som hjälper mig och som ställer konstruktiva frågor, hellre det än att välja den bank som har de billigaste tjänsterna. Jag upplever också att både affärsmässigheten och kompetensen är väldigt hög i banken.

- I Sparbanken Syd blir jag en stor kund i en mindre bank och jag har även förmånen att ha samma rådgivare för såväl min privatekonomi som för företag. Det gör allt så mycket enklare!

Naturen är viktig

Även privat försöker Christian tänka utifrån en cirkulär livsstil och naturen får gärna ta stor plats i hans liv. Han tillbringar ofta ledig tid i skogen där jakt och fiske är två stora intressen.

- Jag försöker att disponera min lediga tid på det som är viktigt. Naturen är viktig för mig men helst tillbringar jag min tid tillsammans med mina två fantastiska döttrar.

Christian Jansson
vd GIAB