Finalister 2018 års Tillväxtpris

Continental du Sud

Finalist Årets Tillväxtpris

Continental du Sud i Ystad är Sveriges äldsta hotell och har funnits i nästan 200 år. 2015 fick hotellet nya ägare och ingår nu mer i den lokala fastighetskoncernen PMJ Fastigheter AB. I samband med ägarbytet har en renovering genomförts och hotellet har fått ett nytt namn ”Continental du Sud.”

Skillinge Fisk-Impex AB

Finalist Årets Tillväxtpris

Familjeägda Skillinge Fisk-Impex AB startade för 30 år sedan av Tom Ekström, och har under åren vuxit till en av Österlens största arbetsgivare och en av de ledande inom Sydsvensk fiskindustri. I början av 2000-talet förvärvade man Simrishamns Fryshus.

Ystad Transport & Logistics AB

Finalist Årets Tillväxtpris

Ystad Transport & Logistics AB erbjuder transport- och logistiklösningar för företag inom Europa och Västra Asien för enstaka sändningar eller flytt av hela fabriker. YTL har 14 medarbetare och förutom huvudkontoret i Ystad, finns företaget även representerat med kontor i Borås och i Polen.

Finalister 2018 års Nytänkarpris

Framtidsmat

Finalist Årets Nytänkarpris

Albin Sandell är entreprenören som startade SweJoy, e-handelsföretaget som säljer veganska shakes och bars. SweJoy fick efter ett möte i Holland ensamrätt om att få sälja produkterna i Sverige. Till sin hjälp i företaget har Albin mormor och morfar.

Next2Vet

Finalist Årets Nytänkarpris

Next2Vet är ett grossistföretag som levererar förbrukningsvaror, instrument och medicinteknik utrustning till veterinärer i hela Sverige. Det var den erfarne företagaren och entreprenören Lars Olsson startade företaget i februari 2013.

Skånefrö

Finalist Årets Nytänkarpris

Skånefrö är ett av Sveriges ledande utsädesföretag med ett av Europas modernaste frörenserier. Miljö står i fokus genom bl a Bioagro Energy AB som är ett unikt kretslopp där avrens från renseriet används för uppvärmning av lokalerna i Tommarp och Hammenhög samt torkanläggningen i Tommarp.