Finalister 2019 års Tillväxtpris

Solelgrossisten Sverige

Finalist Årets Tillväxtpris

Solelgrossisten är en av landets snabbast växande grossister inom solenergi. Företaget säljer enbart till installatörer och återförsäljare och har sitt säte i Simrishamn på Österlen, som är Sveriges solelstätaste kommun.

Tillväxt Syd

Finalist Årets Tillväxtpris

Tillväxt Syd startade 2013 och drivs utan eget vinstintresse. Föreningens syfte är att sänka trösklarna och öppna ögonen för nya möjligheter hos företag i sydöstra Skåne som har tillväxt som mål. Detta skapar man genom rådgivning, inspiration, utbildning och nätverkande.

Österlens Poolcenter

Finalist Årets Nytänkarpris

Österlens Poolcenter startades 2007 i Tomelilla. Idag har man även butik i Löddeköpinge på Center Syd. Företaget har 12 anställda och erbjuder bred kompetens tillsammans med ett stort utbud med de allra mest populära och välkända varumärkena.

Finalister 2019 års Nytänkarpris

August No Stress Surf Café

Finalist Årets Nytänkarpris

Inspirerad av en idé från USA startade fyrabarnspappan och vindsurfaren Lars Nyström ett café där det bara jobbar personer med någon form av funktionsnedsättning, bland annat August, som är Lars 17-åriga son.

Dag Hammarskjölds Backåkra Stiftelse

Finalist Årets Nytänkarpris

Stiftelsen äger Backåkra och har som målsättning att driva gården som ett museum över Dag Hammarskjölds liv och gärning. Backåkra ska samtidigt vara en mötesplats för att främja forskning och verksamheter som låg i Dags intresse som t ex FN:s säkerhetsråds möte som hölls i april 2018.