VIKTIG INFO om bedrägeriförsök

Det förekommer just nu bedrägeriförsök som sker både via telefon och mail och bedragarna försöker på olika sätt komma över inloggningen via BankID.

VIKTIG INFORMATION!

Det förekommer just nu bedrägeriförsök som sker både via telefon och mail och bedragarna försöker på olika sätt komma över inloggningen via BankID. Den senaste tidens variant är att personer rings upp från någon som anger sig ringa från polisen och berättar att man uppmärksammat bedrägeriförsök på personens konto men att någon från banken kommer att ringa inom kort för att hjälpa dem. Strax därefter ringer ”banktjänstemannen” och ber personen att logga in på sitt konto och det är i samband med detta som man antingen tar kontroll över personens internetbank och därefter för över pengar till bedragarnas konto eller helt fräckt ber personen att föra över pengar till ett av banken ”säkrat” konto som tillhör bedragaren. Detta drabbar primärt äldre personer men polisen uppmanar alla att vara vaksamma.

Sparbanken Syd (eller andra banker) ringer aldrig upp kunder och ber om personliga uppgifter via telefon eller att kunder ska logga in på bankens tjänster. Om ni misstänker att ni utsatts för bedrägeriförsök ska ni omgående kontakta polisen och om ni misstänker att ni lämnat ut olämplig information, kontakta även banken.

Tipsa gärna era nära och kära om detta.