Stiftelsen delar ut drygt 400.000 kr

Vår stiftelse har till uppgift att förverkliga goda idéer tillsammans med förenings- och näringslivet där vi verkar så att vi tillsammans kan skapa en hållbar tillväxt. För oss och för kommande generationer.

Stiftelsen delar ut drygt 400.000 kr

Vår stiftelse har till uppgift att förverkliga goda idéer tillsammans med förenings- och näringslivet där vi verkar så att vi tillsammans kan skapa en hållbar tillväxt. För oss och för kommande generationer. Vid stiftelsens senaste möte beviljades bidrag för drygt 400.000 kr till projekt i denna anda:

Företagarna i Ystad för E65 är vägen, Steg 2
Steg 2 i arbetet att tidigarelägga utbyggnaden av E65 och en upprioriterad infrastruktur kring Ystad.

Telegrafstationen för Piratenland
Till ett bokprojekt som ska handla om Piratens liv från Vollsjö till Österlen. Pengar kommer från numera nedlagda Frenninge Sparbank.

Simrishamns Seglingssällskap för RS Quest
Investering i nya båtar för att öka intresset bland ungdomar kring segling.

Tomelilla Gymnastiklubb för Träningsläger 2020
Klubben firar 90-årsjubileum och ska i samband med detta på stort läger med alla barnen.

August No Stress Surf Café för August No Stress Surf Café-on wheels
Inköp av en cargobike som cafépersonalen kan använda till att göra August No Stress lite mer mobilt.

Media Evolution Southern Sweden AB för The Festival
The Festival är en demokratisk idéfestival med seminarier, föreläsningar, workshops, kulturevenemang och sociala tillställningar.

StreetArtÖsterlen för KraftWärk
KraftWärk är ett nytt projekt som planeras i Simrishamns stad på Österlens Museum 28-30 juni 2019, som kommer i sin fulländning att fortsätta under år 2020.

Simrishamns Budoklubb för Vårläger kuskahusen 2019
Träningsläger vid Kuskahusen för en aktiv fritid och så att fler kan undvika konflikter, hur man ska tänka, vara och göra om man skulle bli angripen av en eller flera stycken tillsammans.

Vitaby Grevlunda Byalag för Vitaby Vis- och tonfestival
Vitaby Vis- och tonfestival arrangeras för första gången den 13 juli men är tänkt att bli en tradition för att samla till gemenskap och musik- och kulturupplevelser, baserat på musiker/artister från trakten.

Svarte Byalag för Godnight Sun
Fem konserter under 2019 med gitarristen och kompositören Peter Tegnér där man vill skapa en föreställningsform främst inom musik, men även dans, teater och poesi.

Friskis & Svettis Simrishamn för Ökad fysisk aktivitet för Särskolan
Projektet syftar till att skapa samarbete mellan kommunal och privat verksamhet med fokus på barn och unga med speciella behov som ska kunna öka sin fysiska aktivitet och utvecklas motoriskt.

Stort grattis till alla bidragstagare!

Läs mer om vår stiftelse här