Solenergi för plånbokens skull

Det var inte så länge sedan som solen fullkomligen brakade ner över oss i Skåne och värmerekorden slogs på löpande band. Men trots denna naturkraft så är vi i Sverige dåliga på att ta vara på energin vi får gratis.

Låt din plånbok njuta av solen, den också!

Det var inte så länge sedan som solen fullkomligen brakade ner över oss i Skåne och värmerekorden slogs på löpande band. Men trots denna naturkraft så är vi i Sverige dåliga på att ta vara på energin vi får gratis. Faktum är att futtiga 0,1 procent av elen vi använder hemma är solenergi. I vårt södra grannland Tyskland är motsvarande siffra hela 7%.

Så det är läge för oss att göra något. Tekniken och effektiviteten i solfångarna förbättras med en otrolig hastighet vilket gör att investeringarna betalar sig allt snabbare. Samtidigt som priset har sjunkit med 80% på 8 år. Så där försvann den invändningen. Att du dessutom kan dra nytta av vårt förmånliga Miljölån ger dig nu läge att dra ditt strå till stacken mot ett miljövänligare Skåne.

Vi var med och startade Solel Syd för två år sedan för att informera och inspirera alla som vill leva lite mer hållbart och samtidigt spara pengar. En kombo som vi tycker är väl värd att uppmuntra. Sparbank som vi är. Läs mer om vårt miljölån