Smart genväg till ett renare samvete

För bara några år sedan var EKO-varor något som medvetna kunder fick leta länge för att hitta. Idag tar vi EKO för givet och det finns nästan alltid ett sådant alternativ på varje butikshylla.

Smart genväg till ett renare samvete

För bara några år sedan var EKO-varor något som medvetna kunder fick leta länge för att hitta. Idag tar vi EKO för givet och det finns nästan alltid ett sådant alternativ på varje butikshylla. Glädjande är också att allt fler idag pratar om att vi måste försöka leva mer hållbart för våra framtida generationers skull. Så även vi på Sparbanken Syd.

Allt fler blir också aktiva i sitt sparande. Naturligtvis är man intresserad av en bra avkastning men många letar numer aktivt efter fonder som har en medveten investeringsstrategi. Även om det idag är nästan lika lätt att hitta fonder som är ”REKO” som EKO-livsmedel, har de alla sina små skillnader i inriktning och strategier.

Ta och testa Hållbarhetsprofilen. Där kan du enkelt jämföra alla fondalternativ som säger sig vara hållbara. Du matchar fond mot fond efter olika investeringskriterier. Välj bort kärnvapen, alkohol, porr eller kol med ett enkelt kryss. Kolla hur aktiva förvaltarna är i de olika bolagen och se vilka resurser fonden har för att bevaka sina intressen och ambitioner. Och vips har du svart på vitt jämförbara fakta.

Kort sagt så är det idag lika enkelt att spara REKO som det är att handla EKO, tack vare hallbarhetsprofilen.se  En service  från SweSif – Sveriges forum för hållbara investeringar.

Vill du inte leta själv kan du prata med oss så hjälper vi till att hitta en lösning som passar dig bäst. Alla våra rådgivare är utbildade inom hållbara investeringar så du är i trygga händer.