…och den ljusnande framtid är vår!

Slutet av maj och hela juni är för många en enda lång fest. Vissa gifter sig i hänryckningens tid, som kallas pingsten efter dikten ”Nattvardsbarnen” som Esaias Tegnér skrev redan 1820.

…och den ljusnande framtid är vår!  

Slutet av maj och hela juni är för många en enda lång fest. Vissa gifter sig i hänryckningens tid, som kallas pingsten efter dikten ”Nattvardsbarnen” som Esaias Tegnér skrev redan 1820. Några veckor senare är det dags för studenterna att rusa ut i sin nyvunna frihet. Två stora händelser som ska firas och som kräver sina presenter till de lyckliga.

Internet och butikerna laddar upp med alla möjliga tips om vad att ge, men de flesta känns både onödiga och inte så hållbara i längden.

Hållbara gåvor

Vi på Sparbanken Syd vill gärna slå ett slag för något som stiger i värde med tiden och som dessutom är hållbart. Hållbara fonder är en investering för framtiden, såväl för de nygifta och den glada studenten som för planeten och blivande generationer. Kanske lite tråkigt jämfört med ett smycke eller en ny mobil, men det kan också vara en början på en ny insikt om pengar och det som ryms i plånboken samt hur det kan påverka vår planet.

Pengar för framtiden

För det är något vi som bank lärt oss; pengar inför framtiden kommer alltid behövas och ska vi hoppas på en lång framtid för vår planet behöver vi välja ett hållbar sparande. För mottagaren blir det också extra roligt att se hur din gåva växer i värde med tiden samtidigt som man gör gott.

Vi tipsar gärna

Vill du ha tips om fondogram att ge bort, lämpliga sparformer eller fonder så kontakta oss.
Vi ser ljust på framtiden!

Läs mer om hållbart sparande

Läs mer om fondogram