Snart krävs inloggning med QR-kod

Inom kort införs ett nytt sätt att logga in med Mobilt BankID i internetbanken. Det innebär att du kommer att använda en QR-kod när du loggar in med Mobilt BankID på en annan enhet. Samma teknik används redan idag när du beställer ett nytt Mobilt BankID.

Inloggning med QR-kod

Inom kort införs ett nytt sätt att logga in med Mobilt BankID i internetbanken. Det innebär att du kommer att använda en QR-kod när du loggar in med Mobilt BankID på en annan enhet. Samma teknik används redan idag när du beställer ett nytt Mobilt BankID. För att använda QR-kod krävs det att kameran på din mobila enhet fungerar. Vi rekommenderar dig därför att redan nu kontrollera att kameran fungerar korrekt.

Du kan testa den nya tekniken redan nu

Hos BankID kan du redan nu prova att logga in med QR-kod. Klicka här för att testa

  1. Klicka på "Starta testet"
  2. Klicka på "Fortsätt" under "Testa Mobilt BankID"
  3. Välj alternativet "Logga in med QR-kod" och följ instruktionerna på skärmen.
Så här blir det efter införandet av QR-kod:

Logga in med Mobilt BankID med QR-kod
För ökad trygghet har vi infört inloggning med QR-kod. Med hjälp av QR-koden vet vi att enheten med Mobilt BankID och den dator som du loggar in på befinner sig nära varandra. Från och med mitten av mars  är det inte längre vara möjligt att logga in utan QR-kod.

När du loggar in på samma enhet
Om du loggar in i internetbanken med samma enhet som du har Mobilt BankID på kommer ingen QR-kod att visas. Du loggar då in utan att använda QR-kod.