Medarbetare till Ekonomiavdelningen

Till vår Ekonomiavdelning på huvudkontoret i Ystad söker vi en medarbetare för ett föräldravikariat.

Din roll

Som medarbetare på Sparbanken Syds ekonomiavdelningen kommer du att jobba i en grupp med fem medarbetare inklusive chef. Du kommer till ett företag med högt i tak och korta beslutsvägar och vi är belägna centralt i Ystad med nära till kommunikationer.

Tjänsten är ett föräldravikariat på ca 18 månader med tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av:

  • Bokslutsarbete
  • Hantering av leverantörsfakturor & anläggningsreskontra
  • Moms- och skatterapportering
  • Avstämningar
  • Löpande bokföring
  • Ad-hoc-utredningar
  • Support vid framtagande av rapporter och analyser
  • Veckovisa betalningar
Din bakgrund

För att lyckas med uppgiften har du en akademisk examen inom ekonomi. Har du något eller några års erfarenhet inom området är det också positivt. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och arbeta självständigt. Rollen kräver att du har kompetens att klara av delar av bokslutsprocessen på egen hand varpå erfarenhet av arbete med bokföring och bokslutsarbete är ett plus. Goda kunskaper i MS Office-paketet, främst excel, är ett måste för att lyckas i tjänsten. Har du en erfarenhet av ekonomijobb i bank är det en stor fördel. 

Vill du veta mer?

Har du frågor är du välkommen att ringa Ekonomichef Johan Sandberg, 0411-82 21 78, eller HR Camilla Stridh, 0411-82 22 75. Kontaktperson för Finansförbundet är Ulrika Bengtsson 0414-82 23 18 och för SACO Ingela Berven 0411-82 22 23.

Ansökan

Välkommen med din ansökan till ansokningar@remove-this.sparbankensyd.remove-this.se senast den 31 maj 2017. Märk ansökan med ”Ekonomiavdelningen”.

Om Sparbanken Syd

Sparbanken Syd är den enda helt självständiga sparbanken i Sverige vilket innebär att vi är fria att själva sätta samman vårt produkt- och tjänsteutbud till skillnad från storbankerna som helst säljer sina egna produkter.

Istället har vi fokus helt på våra kunders bästa och kan därför välja produkter och tjänster från en rad olika samarbetspartners för att hitta den lösning som är bäst för dem.

Som äkta sparbank har vi inga aktieägare som kräver vinstmaximeringar och utdelningar. Istället drivs vi sedan snart 200 år tillbaka av tanken att vår vinst istället ska användas till att utveckla tjänster som skapar värde för våra kunder och att förverkliga goda idéer som bidrar till tillväxten i vårt samhälle. Banken har ca 160 anställda och en affärsvolym på drygt 30 miljarder SEK.