Dags att byta bank?

Vi har 200 år av skånskt jäklar anamma. Välkommen till en hållbar sparbank med omtanke om dig och din ekonomi. Vi är alltid nära dig.

Bli kund med Mobilt BankID

Välkommen att bli kund!

Det tar bara några minuter att fylla i ansökan som består av fem steg och du får besked direkt om ansökan är godkänd.

Detta får du

Du utför enkelt dina bankärenden med hjälp av våra digitala tjänster och vårt Kundcenter. Dina rådgivningsmöten sköter du enklast via telefon, mail, nätmöten eller genom besök på ett av våra kontor. När din ansökan är godkänd får du ett Privatkund i Syd-paket som innehåller:

Detta behöver du för att bli kund
 • Ett Mobilt BankID
 • Ha fyllt 18 år
 • Svenskt personnummer
 • Inga betalningsanmärkningar
Rådgivare tar kontakt

När du har blivit kund blir du kontaktad av en rådgivare och ni kommer då att gå igenom dina behov och önskningar utifrån din livssituation.

  Att bli kund tar bara några minuter

  Klicka på Bli kund-knappen och följ sedan enkelt de tre stegen nedan:

  • Legitimera dig med ditt Mobila BankID.
  • Svara på några frågor.
  • Signera avtalen.
  Kund hos oss

  Välkommen att bli kund hos oss. Du utför enkelt dina bankärenden med hjälp av våra digitala tjänster och vårt Kundcenter. Dina rådgivningsmöten sköter du enklast via telefon, mail, nätmöten eller genom besök på ett av våra kontor.

  Frågor om dig

  I din ansökan kommer du att få svara på frågor om hur du tänkt använda dina tjänster i Sparbanken Syd. Frågorna är en del av vår skyldighet som bank att skydda dig och oss från att användas för penningtvätt och finansiering av terrorism. Du kan läsa mer om de frågor vi ställer till dig genom att klicka på frågetecknet när frågan ställs i ansökan eller läsa mer generellt om varför banken måste ställa frågor här.

  När du vill byta bank

  Vill du byta bank till Sparbanken Syd så hjälper vi till med allt det praktiska. Vi tar kontakt med din gamla bank för att avsluta konton och tjänster när du har kommit igång med dina nya här hos oss. Du behöver även själv göra en genomgång av dina konton och tjänster. Svenska Bankföreningen har sammanställt de rutiner som gäller för att ett bankbyte ska gå så snabbt och smidigt som möjligt. Du kan läsa mer i deras informationsblad Checklistan för dig som vill byta bank och Byta bank – så här gör du.

  Det kostar ingenting att byta bank.

  FEM goda skäl att välja oss

  1. Det tar bara några minuter att bli kund.

  2. Du har alltid tillgång till en rådgivare.

  3. Du väljer själv hur och var du vill
  träffa oss.

  4. Vi är en äkta sparbank utan aktieägare
  och bonusprogram.

  5.Våra bolåneräntor tål att jämföras.