Nyheter

Published:

Fredag 29/9 stänger vi kl 12.00

Vi stänger kl. 12.00 fredagen den 29 september pga utbildning. Vill du utföra ett bankärende efter den tiden har vårt Kundcenter öppet kl. 9.00-17.30 och nås på tel 0411-82 20 00 eller besök vår mobil- eller internetbank.

Published:

Ny BankID-rutin när du ringer

BankID har lanserat en ny funktion för identifiering och underskrift vid telefonsamtal. Det kommer att fungera på följande vis:

När du som kund ringer till oss och ska identifiera dig med ditt BankID så kommer du i BankID-appen att få se en telefon-ikon samt få en säkerhetsfråga…

Published:

Riksbanken höjde räntan

I morse höjde Riksbanken styrräntan med 0,25 % och den landar nu på 4,00 %. Räntehöjningen var förväntad men det råder osäkerhet kring vilken nivå Riksbanken kommer att stanna på och när de tror att räntan sen ska sänkas. Riksbanken flaggade även för att det kan komma ytterligare…

Published:

Bli svårlurad - igen

Nu fortsätter den bankgemensamma informationskampanjen Svårlurad. Syftet är att uppmärksamma bedrägeririsker och sprida kunskap om hur man ska agera om en bedragare ringer eller om man får ett falskt sms. Bakom kampanjen står Sveriges banker och Svenska Bankföreningen.

Published:

Nominera till Ekonomihälsapriset

Från och med idag, fredagen den andra juni öppnar vi möjligheten att nominera kandidater till Sparbanken Syds EkonomihälsaPris, ett pris som kommer att delas ut den 15 november 2023 under EkonomihälsaDagen. Priset kommer tilldelas en person/förening/företag som under året…

Published:

Varning för bedragare

De använder sig av bankens telefonnummer och uppger sig att vara från banken. Flera kunder har även gjort oss uppmärksamma på att bedragare kontaktar kunder via sms och/eller telefon och uppmanar till inloggning med Mobilt BankID.

Published:

Extra säkerhet vid betalning

För din trygghet har vi infört ett extra steg vid vissa transaktionstyper och vissa beloppsstorlekar innan du kan godkänna en betalning/överföring i mobil- och internetbanken.

Published:

Ystad Summit

Den 7-8 september samlas aktörer inom ideell sektor, politik, samhälle och näringsliv på Ystad Summit 2023 för att diskutera det som berör och påverkar vår del av landet - nu och i framtiden.

Published:

A Sustainable Tomorrow

Den 15 september genomförs A Sustainable Tomorrow, Nordens största digiloga hållbarhets- och framtidskonferens, för tionde året. AST möjliggör att människor med olika bakgrund träffas i syfte att skapa hållbara affärer och är ett tillfälle då vi alla tillsammans kan driva på…

Published:

Delårsrapport juni 2023

Bankens resultat har utvecklats positivt och uppgår till 51,5 miljoner före skatt (23 mkr 2022). Resultatförbättringen är främst kopplat till räntenettot och de högre marknadsräntorna samtidigt som provisionsnettot minskar något.

Arkiv