Nyheter

Published:

Senaste inom spara & placera

Ett nytt nummer av vårt nyhetsbrev Marknadsinsikt är nu ute.

Published:

Stiftelsen delar ut bidrag

Vår stiftelse ska genom sin verksamhet möjliggöra goda idéer som bidrar till en positiv samhällsutveckling och skapar hållbar tillväxt i vårt samhälle till nytta för nuvarande och kommande generationer.

Published:

Ekonomihälsadagen

Att känna att man har en trygg och hållbar vardagsekonomi är det som vi på Sparbanken Syd kallar för att ha en god ekonomihälsa.

Published:

Vi är ett karriärföretag 2023

Idag offentliggörs, för tolfte året i rad, 2023 års Karriärföretag. Vi är så väldigt stolta över att Sparbanken Syd har blivit utsedd till ett av Årets Karriärföretag 2023 för ett framgångsrikt employer branding-arbete.

Published:

TCFD-rapport med fokus företag

Sparbanken Syd förbereder sig för att hjälpa företagskunder ställa om och rapporterar enligt TCFD för tredje året i rad.

Published:

Titta på Lunchbanken

Hur ska jag tänka för spara hållbart? Hur fungerar ränta-på-ränta-effekten? Var hittar jag motivationen att börja spara? Detta är några av de frågor som vi tar upp i Lunchbanken – Sparbanken Syds inspirationsserie där vi pratar vardagsekonomi på ett enkelt och avslappnat sätt.

Published:

Anslut dig till Google Pay

Är du nyfiken på Google Pay? Nu kan du ansluta dig till tjänsten.

Published:

Varning för bedrägeriförsök!

BankID är en värdehandling. Det är viktigt att du aldrig ger någon annan person tillgång till ditt BankID som är din personliga värdehandling.

Published:

FI och amorteringsfrihet

Den 20 september gjorde Finansinspektionen (FI) ett uttalande som kan tolkas som att alla låntagare generellt kan få amorteringsuppehåll på sina bolån. Men, precis som tidigare krävs särskilda skäl som t.ex. inkomstbortfall med anledning av sjukdom eller arbetslöshet för att…

Published:

Riksbankens räntehöjning

Vi ger svaren utifrån era frågor. I går, den 20 september meddelade Riksbanken att de höjer styrräntan med en procentenhet till 1,75 procent. Vi förstår att många, i synnerhet de som har bolån, undrar vad detta innebär för deras vardagsekonomi.

Arkiv