En strålande idé

Visste du att en timmes solljus på jorden motsvarar hela planetens energibehov under ett år?

Solcellslån

Låt oss presentera en strålande idé!

Allt fler inser fördelarna med att använda fossilfri energi och att installera solceller växer i popularitet. Det är inte svårt att förstå varför då priset på solceller har sjunkit medan tekniken har förbättrats. Solen är en enorm källa till energi. Visste du till exempel att en timmes solljus på jorden motsvarar hela planetens energibehov under ett år? Vårt solcellslån gör det enklare för dig att komma ett steg närmare att bli din egen solelsproducent.

Smart investering - pengar på taket

Vårt solcellslån är ett solklart alternativ till fossila bränslen och gör gott för både plånboken och planeten. Din plånbok blir glad då kostnaderna för din el sjunker och vi kan erbjuda en bra ränta för vårt solcellslån. Samtidigt gynnar det vår planet då solceller är ett betydligt mer hållbart alternativ än fossila bränslen. Förutom att solceller gör gott för både plånbok och planet så är det också en investering i ditt hus som kan öka värdet och ge mer tillbaka vid en försäljning.

Välkommen att kontakta vårt Kundcenter om du vill veta mer: tel 0411-82 20 00 eller mail: info@remove-this.sparbankensyd.remove-this.se

Vårt solcellslån
 • Lån för dig som vill skaffa solceller.
 • Ett lån utan säkerhet.
 • Ränta 2,90 % i rörlig ränta (effektiv ränta 3,32 %).*
 • Max löptid 10 år.
 • Du kan låna upp till 250 000 kr.
 • Sedvanlig kreditprövning görs.
Varför ska du satsa på solel just nu?
 • Priset på solceller har sjunkit med 84% på 10 år.
 • Tekniken är väl beprövad och levererar el i ca 40 år.
 • Energi- och klimatöverenskommelser, såväl globala som nationella, kräver att vi blir bättre på att använda ickefossila bränslen.
 • Sverige har fantastiska förutsättningar med 1800 soltimmar/år.

Grön teknik är i det här sammanhanget ett samlingsbegrepp för teknik som gynnar klimatet. Om du ska installera grön teknik kan du få skattereduktion för kostnaden för arbete och material. Det fungerar på liknande sätt som med rot och rut, men är en egen skattereduktion. Det fungerar enligt fakturamodellen vilket innebär att du kan göra avdraget på en gång vid köptillfället. På så sätt slipper du ansöka om eventuellt investeringsstöd retroaktivt.

Skattereduktion för grön teknik ges för:

 • Installation av nätanslutet solcellssystem.
  Skattereduktion ges med 15 procent av kostnaden för arbete och material.
   
 • Installation av system för lagring av egenproducerad elenergi.
  Skattereduktion ges med 50 procent av kostnaden för arbete och material.
   
 • Installation av laddningspunkt till elfordon.
  Skattereduktion ges med 50 procent av kostnaden för arbete och material.

Läs mer om skattereduktion för grön teknik hos Skatteverket

Täta Tak Energi är en av flera leverantörer av solpaneler och solceller och vill du som Sparbanken Syd kund använda leverantören Täta Tak Energi får du 5000 kr i rabatt. Läs mer här

Täta Tak Energi erbjuder nyckelfärdiga helhetslösningar av solceller, batterilagring och laddboxar. Med ledorden kvalité, kunskap, engagemang samt med ledstjärnan ”vi bryr oss” är målet att kunden ska vara trygg genom hela processen. För att säkerställa detta har Täta Tak Energi över 20 års branscherfarenhet av tak. De gör platsbesök hos varje kund för att säkerställa mått och lösning anpassat för kunden och fastigheten. Täta Tak Energi erbjuder säkra och godkända installationer av kvalitetsprodukter med trygga garantier. De tar hand om hela processen från projektering till färdig och driftsatt installation. Givetvis innehar samtliga installatörer och montörer godkända certifieringar för att utföra arbetet på ett säkert och godkänt tillvägagångssätt. Självklart är de registrerade hos Elsäkerhetsverket. Välkomna!

Låt Sofia guida dig
Sofia är en av Täta Tak Energis solcellsexperter. Hon hjälper dig att besvara frågor kring solceller och tak.
Kontakta Sofia Lundmark sofia.lundmark@remove-this.tatatak.remove-this.se eller på mobil 0733-83 80 80 eller 020-21 05 35.

Täta Tak Energi

Solceller, även kallat solpaneler, är ett samlingsbegrepp för olika produkter som fångar upp solens energi. Uttrycket används för de flesta produkter som tillverkar allt från el till varmvatten och varmluft.

Solceller eller solpaneler absorberar solens energi. Men solceller producerar du el till ditt hem som gynnar både din ekonomihälsa samt miljön. Solcellerna tillsammans med en växelriktare gör det möjligt att omvandla den ström som produceras till användbar el som annars köps in från elnätet. På så vis kan man både använda den egenproducerade elen i hemmet men också skicka ut den el som inte behövs på elnätet och få betalt för den.

 • Solelportalen - en vägledning om solceller. Läs mer hos Energimyndigheten www.solelportalen.se
 • För att göra en kalkyl och välja solcellsinstallatör kan du kika på Solcellskollen. www.solcellskollen.se
 • Få hjälp att ta fram en komplett investeringskalkyl för solceller och jämför solcellsofferter på hemsol.se
* Hur vi har räknat

Som exempel för ett lån på 100 000 kr upplagt med rak amortering och en återbetalningstid på fem år, uppläggningsavgift 300 kronor och med exempelräntan 2,90 % blir det totala beloppet att betala 108 470 kr och den effektiva räntan 3,32 %. Återbetalningsbeloppet är i snitt 1 807 kr/mån och antalet betalningar är 60 stycken. Årsränta per 2022-05-12. Sparbanken Syd har en individuell räntesättning och en sedvanlig kreditprövning görs alltid.

Täta Tak Energi erbjuder 5 000 kr  i rabatt för Sparbanken Syds kunder.