Vi värnar om våra medarbetare och kunder. För att sakta ned spridningen av Coronaviruset, ber vi dig som kan att använda vår internet- eller mobilbank istället för att besöka våra kontor. För mer information om Corona läs här

Privatlån

Vårt Privatlån är ett alternativ när du vill lösa dyra smålån eller vid konsumtion, t.ex. nytt kök, möbler eller en ny bil.

Privatlån

Ett lån anpassat till dig

Om du har dyra smålån, blancolån eller kontokrediter kan det vara en fördel att samla dem i ett enda lån med en lägre ränta. Dessutom kan du få en bättre översikt över din ekonomi om du bara har ett enda lån i stället för många små. Ett privatlån kan också vara ett alternativ om du vill låna till något annat.

Så fungerar ett privatlån

När du tar ett privatlån lånar du utan säkerhet. Ett sådant lån skiljer sig till exempel från ett bolån där bostaden utgör säkerheten. Ett privatlån är ett alternativ för att köpa en miljöbil, en ny båt, bygga om hemma, köpa nya vitvaror eller möbler eller för att samla många smålån till ett enda lån.

Praktiskt

Hos oss kan du låna mellan 30 000 och 350 000 kronor. Du amorterar på lånet varje månad vilket betyder att du betalar av på lånet varje månad tills det är löst. Det är ett lån med rörlig ränta som du kan lösa när som helst. Lånet betalar du tillbaka på under max 10 år.

Övriga villkor
  • Du ska vara över 18 år gammal.
  • Din inkomst ska vara minst 180 000 kr/år.
  • Sedvanlig kreditupplysning tas och du ska inte ha några betalningsanmärkningar.
Ansökan

Du kan ansöka i internetbanken och få svar direkt. Kontakta oss så lägger vi upp lånet helt utifrån dina förutsättningar och mål. 

Hur vi räknar

Som exempel för ett lån på 100 000 kr upplagt med rak amortering och en återbetalningstid på fem år, uppläggningsavgift 500 kronor och med exempelräntan 5,75 % blir det totala beloppet att betala 114 173 kr och den effektiva räntan 6,14 %. Återbetalningsbeloppet är i snitt 1 902 kr/mån och antalet betalningar är 60 stycken. Årsränta per 2019-12-20. Sparbanken Syd har en individuell räntesättning och en sedvanlig kreditprövning görs alltid.