Räkna ut din månadskostnad
Månadskostnad
kr

Första betalningen

kr

Sista betalningen

Vanliga frågor om privatlån

När du tar ett privatlån lånar du utan säkerhet. Ett sådant lån skiljer sig till exempel från ett bolån där bostaden utgör säkerheten. Ett privatlån är ett alternativ för att köpa en miljöbil, en ny båt, bygga om hemma, köpa nya vitvaror eller möbler eller för att samla många smålån till ett enda lån.

Du behöver vara kund i Sparbanken Syd för att få ett privatlån hos oss. Är du inte det så hjälper vi dig naturligtvis med det först. Det går bra att skicka in en ansökan för privatlån på hemsidan och sedan kontaktar vi dig och hjälper dig igenom ansökningsprocessen. Du kan också ta kontakt med vårt Kundcenter direkt på tel 0411-82 20 00 så tar de hand om dig eller besök ett av våra kontor.

För att ta ett privatlån behöver du även vara över 18 år gammal och din inkomst ska vara minst 180 000 kr/år. Vi tar en sedvanlig kreditupplysning och du ska inte ha några betalningsanmärkningar.

Med vårt privatlån kan du låna mellan 30 000 och 350 000 kronor.

Vi brukar säga att pengarna är tillgängliga inom 24 timmar (arbetsdagar, ej helg), men om allt flyter på som det ska kan lånet betalas ut redan samma dag.

Du amorterar på lånet varje månad vilket betyder att du betalar av på lånet varje månad tills det är löst. Det är ett lån med rörlig ränta som du kan lösa när som helst. Lånet betalar du tillbaka på under max 10 år.

Har du flera smålån på olika ställen betalar du sannolikt en högre ränta än du skulle få om du slog samman smålånen till ett enda större lån. Du kanske också betalar aviavgifter hos respektive långivare. Att samla alla lån på ett ställe ger dig troligen en lägre ränta och du får en bättre överblick över din ekonomi. Låt oss titta på din situation och se vad vi kan erbjuda dig.

Så här har vi räknat

###RATE_TEXT###