Flytta ihop?

Är det dags att skaffa något gemensamt? Med ett lånelöfte vet du att du kan låna till det boende som du vill köpa. Ansök om ett lånelöfte och du får svar direkt.

Ansök idag

Lånelöfte

Börja gärna med att ansöka om vårt snabba lånelöfte, så får du en uppfattning om hur mycket du kan låna. Med ett lånelöfte i handen vet du att du kan låna till det boende som du vill köpa. 

  • Ett lånelöfte är ett löfte om bostadslån hos Sparbanken Syd.
  • Du vet vad bostaden får kosta.
  • Lånelöftet är kostnadsfritt och gäller i 6 månader.
Få automatiskt svar eller svar av en rådgivare

Vi erbjuder två olika sätt att ansöka om lånelöfte. Du kan antingen ansöka i vårt automatiserade flöde och då får du svar direkt, eller ansök till en rådgivare och då får du svar inom 24 timmar. 

Vill du få svar på din ansökan direkt behöver du uppfylla kraven nedan och legitimera dig med BankID. Vi följer alltid upp din ansökan med en personlig kontakt.

Du kan ansöka och få svar direkt om du/ni:

  • ska köpa villa, bostadsrätt eller fritidshus.
  • är högst två personer som vill låna och ni tillhör samma hushåll efter köpet.
  • har en tillsvidareanställning eller är pensionär.
  • har en inkomst i svenska kronor.
  • inte behöver finansiering av både befintligt och nytt boende samtidigt under en kortare period.

Om du inte uppfyller kraven, eller om du hellre vill att en av våra rådgivare går igenom och tar beslut om din ansökan, går du istället vidare via knappen ”Ansök till rådgivare”. Du får då svar inom 24 timmar (gäller bankdagar). Du gör ditt val i slutet av ansökningsprocessen.

Skillnad lånelöfte och bolån

Med vårt snabba lånelöfte vet du att du har råd med bostaden som du drömmer om. Allt vi behöver är uppgifter om din anställning, inkomst, familjeförhållanden, befintliga skulder, utgifter för barnomsorg, underhåll m.m. Lånelöftet lämnas efter sedvanlig kreditprövning. Du får inte ha någon betalningsanmärkning.

Bolån är lån med bostaden som säkerhet. Det passar dig som redan har en bostad och som kanske vill utöka lånet eller flytta det från en annan bank. Du kan dela upp lånet i flera delar med fast respektive rörlig ränta och olika bindningstider. På så sätt begränsar du räntekänsligheten. Bolånen får tillsammans uppgå till maximalt 85 % av fastighetens marknadsvärde. Läs mer om bolån här

Hur vi räknar på bolån

Vid en rörlig (3 mån) ränta på 5,42 % (ränta per 29 september 2023) blir den effektiva räntan 5,56 % för ett lån på 1 000 000 kr med återbetalningstid på 40 år. Totalt att betala på 40 år blir 2 085 697 kr (varav ränta 1 085 697 kr). Din kostnad för lånets första månad blir 6 688 kr. Du amorterar lika mycket varje månad och om inte räntan ändras under hela lånets löptid innebär det att din totala månadskostnad kommer att sjunka då lånebeloppet minskar när du amorterar. Du kommer att ha 480 st betalningstillfällen. Vi har ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift. Vid flytt av bundna bolån kan din nuvarande bank ta ut ränteskillnadsersättning.