Hela vägen hem

Drömmer du om ett nytt boende? Vi hjälper dig hela vägen från dröm till ny bostad - oavsett om din dröm handlar om ett stort eller litet boende.

Ansök idag

Bolån med personlig touch

Sparbanken Syds bolån är lån med bostaden som säkerhet. Det passar dig som har en bostad och som vill höja ditt befintliga bolån eller flytta dina bolån till oss. Vill du köpa en ny bostad ska du börja med att ansöka om ett lånelöfte.

Visst är det kul att gå på visningar och fundera på hur man skulle inreda i rummen som man kikar runt i? När du sedan har hittat huset eller lägenheten som passar just dig kommer den där speciella, pirrande känslan. Lite som att bli förälskad. Att planera för ett nytt boende är spännande och en stor och viktig affär. Av oss får du personlig hjälp och professionella råd oavsett om du vill bo stort eller smått. Behöver du ett lånelöfte, bolån eller har du några frågor och är i behov av råd, som tryggt tar dig hela vägen hem? Då finns vi här och guidar dig rätt.

  Bolåneräntor

  Tack vare att du har möjlighet att välja mellan fast och rörlig ränta samt olika bindningstider på bostadslånet är du mindre känslig för räntehöjningar. Att köpa bostad är en stor affär som väcker många frågor. Därför kan det vara klokt att boka tid hos någon av våra rådgivare. 

  • Bolån med rörlig eller bunden ränta. Se våra räntor här.
  • Ränte- och kostnadsfritt handpenningslån i 3 månader.
  Rådgivning kan förbättra din ekonomi

  Att köpa och sälja en bostad, eller bygga nytt, väcker ofta frågor om ekonomi och försäkringar. En ekonomisk rådgivning innebär att du tillsammans med en av bankens rådgivare går igenom din privata ekonomi och tar vara på de möjligheter som finns att förbättra den. Små förbättringar som gör att du kanske kan göra en resa, köpa bil, renovera badrummet eller göra något annat du länge längtat efter. 

  Det här går vi igenom på en rådgivning

  • Inkomster och utgifter
  • Sparande och placeringar
  • Lån
  • Försäkringar
  • Pension
  • Din vardagsekonomi
  Handpenningslån

  När du skriver kontrakt på ett bostadsköp betalar du en handpenning som normalt ligger på 10 % av köpesumman. Detta markerar att du har för avsikt att genomföra köpet. Det är kanske pengar som du inte har tillgängliga, eller du vill hellre ha kvar ditt sparkapital som en buffert. Då kan du låna till handpenningen hos oss. Handpenningslånet är räntefritt i tre månader och vi bjuder på uppläggningskostnaden och räntan, under förutsättning att du fullföljer din affär och belånar bostaden genom Sparbanken Syd.

  Bygga nytt

  Att bygga hus är ett spännande projekt där du har stora möjligheter att själv påverka ditt boende. Sparbanken Syd hjälper dig med finansieringen hela vägen från dröm till färdigt hus.

  • Snabbt lånelöfte
  • Byggnadskreditiv
  • Juridiska tjänster
  • Ekonomisk rådgivning

  Snabbt lånelöfte
  När du får vårt snabba lånelöfte vet du att du verkligen har råd att bygga huset som du drömmer om. Allt vi behöver är uppgifter om din anställning, inkomst, familjeförhållanden, befintliga skulder, eventuella utgifter för barnomsorg, underhåll m.m. Lånelöftet lämnas efter sedvanlig kreditprövning. 

  Byggnadskreditiv
  Byggnadskreditivet är ett slags allt-i-ett-lån som löper under hela byggtiden och du tar ut pengar från lånet i den takt bygget fortskrider. Ränta betalar du endast för den del som är utnyttjad.

  Bolån
  När huset står klart placeras ditt Byggnadskreditiv om till ett vanligt bostadslån med konkurrenskraftiga villkor. Du väljer själv mellan rörlig eller bunden ränta. Är du osäker på vad som är bäst för dig så är du välkommen att tala med någon av våra rådgivare.

  Hur vi räknar på bolån

  Vid en rörlig (3 mån) ränta på 4,17 % (ränta per 7 mars 2023) blir den effektiva räntan 4,25 % för ett lån på 1 000 000 kr med återbetalningstid på 40 år. Totalt att betala på 40 år blir 1 834 973 kr (varav ränta 834 973 kr). Din kostnad för lånets första månad blir 5 505 kr. Du amorterar lika mycket varje månad och om inte räntan ändras under hela lånets löptid innebär det att din totala månadskostnad kommer att sjunka då lånebeloppet minskar när du amorterar. Du kommer att ha 480 st betalningstillfällen. Vi har ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift. Vid flytt av bundna bolån kan din nuvarande bank ta ut ränteskillnadsersättning.