Flytta ihop?

Är det dags att skaffa något gemensamt?

Med ett lånelöfte vet du att du kan låna till det boende som du vill köpa. Ansök om ett lånelöfte och du får svar direkt.

Ansök idag

Lånelöfte

Börja gärna med att ansöka om vårt snabba lånelöfte, så får du en uppfattning om hur mycket du kan låna. Med ett lånelöfte i handen vet du att du kan låna till det boende som du vill köpa. 

  • Ett lånelöfte är ett löfte om bostadslån hos Sparbanken Syd.
  • Du vet vad bostaden får kosta.
  • Lånelöftet är kostnadsfritt och gäller i 6 månader.
Få automatiskt svar eller svar av en rådgivare

Vi erbjuder två olika sätt att ansöka om lånelöfte. Du kan antingen ansöka i vårt automatiserade flöde och då får du svar direkt, eller ansök till en rådgivare och då får du svar inom 24 timmar. Du gör ditt val i slutet av ansökningsprocessen.

Ansök och få svar direkt
Du kan ansöka om bolånelöfte i vår digitala bolånelöftesansökan och få svar direkt om du/ni:

  • ska köpa villa, bostadsrätt eller fritidshus.
  • är högst två personer som vill låna och ni tillhör samma hushåll efter köpet.
  • har en tillsvidareanställning eller är pensionär.
  • har en inkomst i svenska kronor.
  • inte behöver finansiering av både befintligt och nytt boende samtidigt under en kortare period.

Ansök och få svar av en rådgivare
Vill du hellre få svar och kontakt med en av våra rådgivare så kan du välja detta alternativ. Istället för ett snabbt automatiskt svar, så får du svar av en av våra rådgivare inom 24 timmar (gäller bankdagar) – oavsett om du uppfyller kraven ovan eller inte.

Skillnad lånelöfte och bolån

Med vårt snabba lånelöfte vet du att du har råd med bostaden som du drömmer om. Allt vi behöver är uppgifter om din anställning, inkomst, familjeförhållanden, befintliga skulder, utgifter för barnomsorg, underhåll m.m. Lånelöftet lämnas efter sedvanlig kreditprövning. Du får inte ha någon betalningsanmärkning.

Bolån är lån med bostaden som säkerhet. Det passar dig som redan har en bostad och som kanske vill utöka lånet eller flytta det från en annan bank. Du kan dela upp lånet i flera delar med fast respektive rörlig ränta och olika bindningstider. På så sätt begränsar du räntekänsligheten. Bolånen får tillsammans uppgå till maximalt 85 % av fastighetens marknadsvärde. Läs mer om bolån här

Hur vi räknar på bolån

Vid en rörlig (3 mån) ränta på 1,74% (ränta per 5 februari 2020) blir den effektiva räntan 1,75% för ett lån på 1 000 000 kr med återbetalningstid på 40 år. Totalt att betala på 40 år blir 1 348 152,32  kr (varav ränta 348 152,32 kr). Din kostnad för lånet första månaden blir 3 555,70 kr. Du amorterar lika mycket varje månad och om inte räntan ändras under hela lånets löptid innebär det att din totala månadskostnad kommer att sjunka då lånebeloppet minskar när du amorterar. Du kommer att ha 480 st betalningstillfällen. Vi har ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift. Vid flytt av bundna bolån kan din nuvarande bank ta ut ränteskillnadsersättning.