Flytta ihop?

Är det dags att skaffa något gemensamt?

Med ett lånelöfte vet du att du kan låna till det boende som du vill köpa. Hos oss kan du få ett lånelöfte på 24 timmar.*

Ansök idag

Lånelöfte

Börja gärna med att ansöka om vårt snabba lånelöfte, så får du en uppfattning om hur mycket du kan låna. Med ett lånelöfte i handen vet du att du kan låna till det boende som du vill köpa. Vi erbjuder ett snabbt lånelöfte inom 24 timmar under kontorstid och fast och/eller rörlig ränta på ditt bolån efter dina önskemål. 

  • Ett lånelöfte är ett löfte om bostadslån hos Sparbanken Syd.
  • Du vet vad bostaden får kosta.
  • Du får besked inom 24 timmar.*
  • Lånelöftet är kostnadsfritt och gäller i 6 månader. 
Lånelöfte och bolån

Med vårt snabba lånelöfte vet du att du har råd med bostaden som du drömmer om. Allt vi behöver är uppgifter om din anställning, inkomst, familjeförhållanden, befintliga skulder, utgifter för barnomsorg, underhåll m.m. Lånelöftet lämnas efter sedvanlig kreditprövning. Du får inte ha någon betalningsanmärkning.

Bolån är lån med bostaden som säkerhet. Det passar dig som redan har en bostad och som kanske vill utöka lånet eller flytta det från en annan bank. Du kan dela upp lånet i flera delar med fast respektive rörlig ränta och olika bindningstider. På så sätt begränsar du räntekänsligheten. Bolånen får tillsammans uppgå till maximalt 85 % av fastighetens marknadsvärde. Läs mer om bolån här

* Lånelöfte på 24 timmar gäller vardagar.

Hur vi räknar på bolån

Vid en rörlig (3 mån) ränta på 1,64% (ränta per 12 februari 2019) blir den effektiva räntan 1,65% för ett lån på 1 000 000 kr med återbetalningstid på 40 år. Totalt att betala på 40 år blir 1 327 981,87 kr (varav ränta 327 981,87 kr). Din kostnad för lånets första månaden blir 3 473,97 kr. Du amorterar lika mycket varje månad och om inte räntan ändras under hela lånets löptid innebär det att din totala månadskostnad kommer att sjunka då lånebeloppet minskar när du amorterar. Du kommer att ha 480 st betalningstillfällen. Vi har ingen uppläggningsavgift och ingen aviavgift. Vid flytt av bundna bolån kan din nuvarande bank ta ut ränteskillnadsersättning.