Malmö, Lomma och Vellinge

Mycket att se och uppleva

I sydvästra Skåne finner du hav och dammar, parker och fält, tätort och landsbygd i en skön blandning.

Hemester i Malmö, Lomma och Vellinge

Malmö, som är Sveriges tredje största stad, har många aktiviteter och sevärdheter att erbjuda. Staden har mängder av grönområden i centrum och runtom i staden. I Folkets Park hittar du restaurang, äventyrsgolf, ponnyridning och liveunderhållning sommartid. I Malmö hittar du också 190 meter höga Turning Torso liksom Stapelbäddsparken som lockar skejtare från hela världen. Fina badmöjligheter finns  såväl i Malmö som i Lomma och Vellinge kommun. I Lomma finns hav och dammar, parker och fält, tätort och landsbygd. Det nybyggda Lomma sätter sig fint bredvid den traditionella skåneorten. Vellinge kommun har förutom några av Sveriges bästa stränder även många möjligheter för naturutflykter, kultur, golf och hästsport.

Örestads golfklubb

Golfvägen, Lomma
Hemsida

Nära havet, alldeles vid Lommabukten, ligger Örestads Golfklubb. En klubb som är helt ägd av medlemmar, som många gånger bor nära banan. Golfbanan är öppen för spel året om. Här finns 27 långhål och 18 korthål (pay&play). Se sommarerbjudande Happy Mondays för 275 kr för senior och 100 kr för junior. 

6 minuter söderut med bil, centralt i Lomma och alldeles vid havet och hamnen hittar du The Place.

The Place

Tullhustorget 1, Lomma
Öppet mån-fre från kl 11.30, lör-sön från kl 12.00

Hemsida

Här hittar ni mat från olika delar av världen, samlat på ett och samma ställe. Ett brett utbud i menyn samt take away och home delivery. Här kan ni även uppleva härlig live musik, spela shuffleboard, kasta dart eller njuta av den fantastiska utsikten över havet från deras uteservering. 

Strax söder om Lomma ligger Malmö och inte långt från Turning Torso kan du spela padel.

Pdlcenter Malmö

Skeppsbyggaregatan 7, Malmö
Hemsida

Föreställ dig en härlig mix av tennis och squash, och där har du padel. Padel är socialt, enkelt att lära sig och passar alla – stora som små spelare, med eller utan förkunskaper. Kan du träffa en boll, kan du också spela padel. Boka gärna bana 10 som vi sponsrar.

Från padeln kan du ta en kort promenad på 5 minuter, för vi antar att du är hungrig nu, och då hittar du precis vad du söker på Slottsträdgårdens kafé.

Slottsträdgårdens kafé

Malmöhusvägen 8, Malmö. Obs! Det går inte att köra bil fram till kaféet då det ligger i parken. Öppet mån-sön 11-17.
Hemsida

Slottsträdgårdens Kafé ligger i vackra Slottsträdgården - en underbar plats med växter och blommor. Uteserveringen och det inredda växthuset ligger i trädgården som är omgiven av Malmös äldsta park - Kungsparken och kanalen som ringlar sig igenom stan. Här kan du komma ifrån Malmö stads tempo och trafik, bara en promenad bort.

Vandra genom Malmös vackra parker tills du kommer fram till Bageri Leve där du kan köpa finfina bröd och bakverk.

Bageri Leve

Ö Rönneholmsvägen 6, Malmö Öppettider måndag stängt, tis-fre 11-18.30, lör 9-16, sön stängt.
Hemsida. Kolla gärna deras instagram också.

Ett nytänkande bageri mitt i Malmö som har valt att baka på dagen istället för på natten, att baka mycket växtbaserade bakverk istället för att låsa sig fast i traditionella smörbaserade recept och att baka surdegsbröd som man gjorde förr, innan jästen ens var uppfunnen.

Golf och glass i stora lass hittar du i Folkets Park, bara en kvarts promenad söderut.

Malmö Äventyrsgolf, Ben & Jerry’s

Norra Parkgatan 35, Malmö Öppet alla dagar 11-21. Säg Sparbanken Syd i kassan så betalar du 50:-/person (Ord pris vuxen 100:-) Gäller för hushållet.
Hemsida

Malmö Äventyrsgolf är en modern upplevelseanläggning där basen är den klassiska sommaraktiviteten minigolf. Här har man tagit ett långt steg från de klassiska camping- och tävlingsbanorna och skapat Sveriges häftigaste äventyrsgolf med riktig golfboll och spel på konstgräs. Här finns också Ben & Jerry’s glassbar.

Åk till Ljunghusen och se solnedgången över havet. Här finns också möjlighet för bra golf och god mat på restaurangen.

Ljunghusens golfklubb

Kinells väg, Höllviken Öppettider för bana, shop och restaurang – se hemsidan.
Hemsida

Ljunghusen är en av Sveriges äldsta golfklubbar. Klubben grundades 1932 och blev 1965 först i landet att ha 27 hål. Banan är en av landets få äkta links. Den gränsar till en stor naturskyddad våtmarkshed och ligger i ett naturreservat bara några meter från Östersjöns vita sandstränder.