Vilket är ditt bästa hållbara tips?

Som självständig sparbank är det en självklarhet för oss att jobba för en hållbar livsstil som är bra för både plånboken och planeten. Det har vi gjort i nästan 200 år och det tänker vi så klart fortsätta med. Du kan läsa mer om vårt hållbarhetsarbete här och där hittar du också vår hållbarhetsredovisning.

Eftersom vi inte har några aktieägare som kräver utdelning kan vi istället låta pengar gå tillbaka till samhället omkring oss och skapa glädje och nytta för oss alla. Bra va?

Hållbarhet i vårt hjärta

Som en del i vårt hållbarhetsarbete erbjuder vi ett solcellslån med en riktigt bra ränta. Det gör vi för att vi tycker att solceller förtjänar de bästa möjligheterna. Visste du till exempel att en enda timmes sol på jordens räcker för att täcka hela planetens energibehov under ett helt år? Du kan läsa mer om vårt solcellslån här och där finns också en hel massa utbildningsfilmer för dig som vill veta mer om solceller.

Tävla med oss

Hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat och nu vill vi gärna veta vad som är ditt bästa hållbara tips som är bra för både plånboken och planeten.

Cyklar du till jobbet och sparar både på miljön och bensinpengar? Väljer du att handla second hand och pengarna du sparar har du placerat i hållbara fonder? Eller du kanske odlar dina egna grönsaker och kan spara in på gymkortet tack vare det.

Berätta vad du gör som är bra för både plånboken och planeten så är du med och tävlar om en upplevelse för dig och dina nära! Vi har fantastiska priser att dela ut! Eller vad sägs om barnkalas med äventyrsgolf, dressinåkning eller upplevelse på Tosselilla? Du har också chans på fina gula solglasögon. Sista dag att tävla är den 8/5.

Till tävlingen