Gunnarshögs gård

Gunnarshögs gård i Hammenhög på Österlen har ett dramatiskt minne från 2004:

”När hela vårt livsverk brann ned till grunden så ringde vår bankkontakt direkt och frågade hur de kunde hjälpa till. Det gör att man orkar fortsätta och utan bankens hjälp hade det aldrig varit möjligt att komma tillbaka.”

På Gunnarshögs gård jobbar man med att odla, förädla, marknadsföra och sälja goda och hälsosamma produkter baserade på svensk raps- och linfrö.

I verksamheten är det viktigt med en bra bankkontakt: ”Sparbanken Syd ställer alltid upp för oss när vi behöver och det går snabbt från ord till handling även är när marknadens förutsättningar ändrar sig.”

Att jobba hållbart är en självklarhet: ”Vi jobbar med uppvärmning med restprodukter från rapsen som ger både värme och varmvatten, vi har solceller, våra medarbetare kan bo och arbeta på samma plats och vi använder rapsens protein, för att ersätta importerat protein, och ta ett steg närmare målet att bli självförsörjande på livsmedel. För att skapa en långsiktig hållbar verksamhet måste ekonomi, miljö och hållbarhet gå hand i hand.”

Är du nyfiken på oss? Välkommen att ta kontakt!