Published:

Inspiration på lunchen

Hur blir jag motiverad att börja spara? Hur får jag råd att spara? Detta är några av de frågor som vi tar upp i Lunchbanken – Sparbanken Syds nya inspirationsserie där vi pratar vardagsekonomi på ett enkelt och avslappnat sätt.

Published:

Hållbarhetsmässa och affärsnytta

En förmiddag med fokus på affärsnytta för företag och organisationer bjuds det på i Ystad den 6 oktober. Då går nämligen hållbarhetsmässan ”FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer”. Här får man en tydlig bild av affären kopplat till respektive hållbarhetsmål och genom…

Published:

Angående Riksbankens höjning

Med anledning av Riksbankens höjning av styrräntan med en procentenhet till 1,75 % så ställer vi några snabba frågor till vår rörelsechef Johanna Stridh.

Published:

För en hållbar morgondag

A Sustainable Tomorrow verkar för gränsöverskridande samarbeten för att skapa en hållbar morgondag och är Sveriges största digiloga hållbarhetskonferens med livesändningar på hubbar runt om i Sverige.

Published:

Föräldraledighet och din pension

Njuter du nu, eller kanske snart, av ledighet tillsammans med ditt lilla barn? Vi önskar dig all njutning av den tiden men vill ändå skicka med en fråga värd att fundera över.

Published:

Dags att flytta ihop?

Ska ni flytta ihop men kommer att lägga in olika stor kontantinsats vid köp av ny bostad?

Published:

A Sustainable Tomorrow

Den 15 september är det dags för den årliga digitala hållbarhetskonferensen, A Sustainable Tomorrow (AST).

AST är en halvdagskonferens fylld med välkända, kunniga profiler inom hållbarhet, näringsliv och politik som vill sprida kunskap, inspiration och lösningar inom…

Published:

Spara som student

Har du börjat studera och funderar på hur du ska göra med ditt sparande nu när du kanske har en lägre inkomst?

Börja med att göra en ungefärlig budget på dina inkomster och utgifter så att du får en uppskattning av hur mycket pengar du kan spara varje månad.