Förlaget Ekström & Garay vill uppmuntra skrivande och utlyser tillsammans med kulturmagasinet Opulens, Sparbanken Syd, GT och Kvällsposten årets novelltävling med en prispott på 50 000 kr. Det är många som skriver noveller i Sverige och intresset är stort för ett sådant här projekt.

"Vi vill bidra till samhällets bästa genom vår sponsring och vårt samhällsengagemang och på olika sätt berika individers livskvalitet - att läsa och skriva tillhör definitivt det här och ingår i vårt uppdrag som folkbildare. Därför fortsätter vi som huvudpartner till Sveriges största novelltävling och vi ser fram emot att läsa alla nya bidrag, säger Johanna Stridh, affärschef på Sparbanken Syd."

Novelltävlingen startar 1 oktober 2021 och avslutas den 28 februari 2022. Den totala prispotten är på 50 000 kr. Första pris är 35 000 kr, andra pris 10 000 kr och tredjepris 5000 kr. Utöver detta kommer de tio vinnande bidragen att publiceras i en antologi som Ekström & Garay ger ut under våren 2022. De tio vinnarbidragen publiceras också i sin helhet i GT och KVP under sommaren 2022 samt i kulturmagasinet Opulens.se.

Det är enkelt att delta. Det är fritt tema och novellen ska vara skriven på svenska. En förutsättning för att få delta är att man är årsprenumerant på Opulens, Sveriges ledande kulturmagasin på nätet, som ges ut av förlaget Ekström & Garay. Novellen får inte tidigare ha publicerats i bokform. På www.ekstromgaray.se finns tävlingsformulär och mer information om hur man skickar in sitt bidrag

Tävlingen är öppen mellan 1 oktober 2021 och avslutas den 28 februari 2022. Därefter tar juryarbetet med att välja ut de vinnande novellerna vid.

Se film om novelltävlingen