Vi värnar om våra medarbetare och kunder! För att sakta ned spridningen av Coronaviruset, ber vi dig som kan
att använda vår internet- eller mobilbank istället för att besöka våra kontor. Sprid kärlek inte virus.

Sparbanken Syds kulturpris 2020 går till Studio Danza

För sjätte året i rad delar Sparbanken Syds stiftelse ut sitt kulturpris till en organisation som gjort något utmärkande för det lokala kulturlivet. Pristagaren utses av stiftelsens styrelse.

Juryns motivering lyder:
Årets kulturprismottagare gör ett fantastiskt arbete genom att engagera många ungdomar och inte bara lära dem att dansa, utan även få dem att uttrycka sig och få en bättre självbild om vad som är möjligt i livet. Ett fantastiskt samhällsengagemang som vi gärna vill stötta. Sparbanken Syds kulturpris 2020 går därför till Studio Danza.

Studio Danza är en dansstudio, med många olika typer av dansklasser, som är engagerade i lokalsamhället och har ett stort internationellt nätverk. Dansstudion engagerar mellan 300 och 400 ungdomar, mestadels tjejer, i Ystad med omnejd.

Jag är så glad och tacksam att Sparbanken Syds stiftelse väljer att stötta en verksamhet som både lär ut dans och som stärker unga tjejer. Jag blir också väldigt glad då det är ett pris och utmärkelse till alla fantastiska lärare som gör verksamheten möjlig. Vi tycker genuint om varandra och har samma etik och moral. För oss är det viktigt att förmedla förebilder och stärka kvinnor. Stort tack!” säger Carola Gillheim som driver Studio Danza.

Priset är på 30 000 kr och delas vanligtvis ut vid den gemensamma Kulturfesten som Sparbanken Syd arrangerar tillsammans med Ystads Kommun och Ystads Allehanda och i år, pga rådande omständigheter, delas priset ut på Studio Danza.


Tidigare års vinnare: 
2019 – Scalas vänner
2018 – ÖSKG, Östra Skånes konstnärsgrupp 
2017 – Scen Österlen
2016 – Mästarna Bakom Glaset
2015 – Street Art Österlen