Vi stöttar ÖSKG med 100 000 kr

Det är många näringar som drabbas av vikande besökssiffror och färre kunder i dessa tider. Alla kämpar på var sitt håll för att överleva och Sparbanken Syd försöker stötta och bistå där det finns möjlighet.

​Sparbanken Syd stöttar ÖSKG med 100 000 kr

Det är många näringar som drabbas av vikande besökssiffror och färre kunder i dessa tider. Alla kämpar på var sitt håll för att överleva och Sparbanken Syd försöker stötta och bistå där det finns möjlighet. Vår stiftelse har t.ex. beviljat bidrag till företagskunder på upp till 50 % av verksamhetskritisk kostnad för två månader och vi jobbar aktivt med att stötta lokala handlare och uppmuntrar andra att göra detsamma.

Sveriges äldsta konstrunda har tvingats att ställa in pga rådande omständigheter och det är ett hårt slag mot konstnärsföreningen ÖSKG, som arrangerar den. I samband med konstrundan anordnas dessutom ett lotteri och då ÖSKG har beslutat att lansera det ändå, går Sparbanken Syd därför in och stödköper lotter för 100 000 kr i ÖSKGs konstlotteri.

– Vi är ÖSKG:s huvudsponsor och har varit det under många år. Det är så trist för dem och för alla som hade planerat att besöka konstrundan, att de var tvungna att ställa in den. För oss är det en självklarhet att göra vad vi kan för att stötta ÖSKG nu, så att Sveriges äldsta konstrunda kan finnas kvar även i framtiden, säger kommunikationschef Emma Lefdal på Sparbanken Syd.

I konstlotteriet finns det möjlighet att vinna ett eller flera av de 96 konstverk som ÖSKG:s medlemmar skapat.

– Vi är väldigt glada att Sparbanken Syd har valt att stötta oss i detta kritiska läge. Vi har sedan en lång tid tillbaka ett mycket gott samarbete med Sparbanken Syd. Deras generösa stöd kommer förhoppningsvis att bidra till att stärka våra relationer ytterligare och vi ser mycket fram emot att fortsätta det gemensamma arbetet att göra Österlen till en attraktiv plats att bo och verka på, året runt, säger Felicia Tolentino, verksamhetschef på Tjörnedala konsthall.

Information om konstlotteriet finns på ÖSKG:s hemsida www.oskg.nu

Foto: Tjörnedala konsthall Fotograf © Sophia Callmer