Vi värnar om våra medarbetare och kunder. För att sakta ned spridningen av Coronaviruset, ber vi dig som kan att använda vår internet- eller mobilbank istället för att besöka våra kontor. För mer information om Corona läs här

Sparbanken Syd och Funnys Äventyr samarbetar för att främja barnkultur över hela Skåne

För att främja och sprida barnkultur över hela Skåne inleds nu ett samarbete mellan Sparbanken Syd och Funnys Äventyr.

Funnys Äventyr är ett kulturhus för barn i Malmö som drivs av passionen att alla barn ska få tillgång till böckers och sagors underbara värld. Portarna till kulturhuset öppnades i oktober 2020 och sedan dess bjuder de in stora och små till tredimensionella sagomiljöer där besökare får hälsa på Funnys vänner: Pettson & Findus, Alfons Åberg, Vikingabarnen Halvdan och Meia, Mumin och Funny själv såklart!

Sparbanken Syd, med hela Skåne som verksamhetsområde, är den enda helt självständiga sparbanken i Sverige. Utan aktieägare återinvesteras vinsten för att skapa värde för kunder och samhället i stort. Sparbanken Syd arbetar för en god ekonomihälsa, bra för både plånbok och planet, och kommer som samarbetspartner bl.a. att kunna erbjuda kunder 50 % rabatt på inträdet till Funnys Äventyr.

”En grundtanke som har genomsyrat vår verksamhet under alla år är att Sparbanken Syd ska skapa samhällsnytta och sprida kunskap. Vi har därför ett ansvar som framtidens sparbank att vara en modern folkbildare som engagerar oss och bidrar till en positiv samhällsutveckling för barn och ungdomar i hela Skåne. Det är viktigt att ta tillvara på barn och ungas möjligheter att ta del av kultur av hög kvalitet.” säger Henrietta Hansson, vd på Sparbanken Syd.

“Vår värld av sagor finns för stora och små barn i hela Skåne! Jag ser fram emot vårt samarbete med Sparbanken Syd. Tillsammans kommer vi kunna göra inspirerande och roliga samarbeten som är intressanta för såväl våra besökare och bankens kunder.” säger Hélene Lloyd, vd på Funnys Äventyr.

För tillfället håller Funnys Äventyr temporärt stängt för att kunna minska smittspridningen i regionen. Tills de öppnar igen fyller de sina sociala kanaler med mysigt, inspirerande och härligt innehåll som uppmanar oss alla att leka, läsa och lära tillsammans.