Den finansiella oron har ökat med anledning av Ukrainakrisen

Sedan natten till torsdag, då Ryssland inledde sin attack på Ukraina, är krig och mänskligt lidande i Europa ett faktum. Våra tankar går till Ukrainas befolkning.

Den väpnade konflikten har en betydande påverkan på de globala finansiella marknaderna och vi förstår att många känner oro över det som händer inom finansvärlden och upplever att det är svårt att begripa effekterna. Vi finns här när du som kund behöver ekonomisk rådgivning eller få ett grepp om vad som händer på marknaden.

Vi vill dock understryka att ingen med säkerhet kan säga exakt var detta tar vägen rent finansiellt och hur mycket aktiemarknaden eventuellt kommer att påverkas innan man prisat in utvecklingen. Genom att analysera den faktiska reala ekonomiska påverkan på börsföretagen, men även att ta lärdom av historiska händelser, kan vi skapa oss en bild av konsekvenserna på den finansiella marknaden i stort.

Vill du veta mer om hur din ekonomi kan komma att påverkas på så väl kort som lång sikt – hör gärna av dig till oss. Vi finns nära dig.

/ Sparbanken Syd